Producenci

Glinka Żółta - Cera Tłusta -100g Esent

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,99 zł 7.99
ilość szt.
Zyskujesz 7 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Esent
Kod produktu: 5902574355485
Pin It

Opis

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Glinka Żółta / Yellow Clay / CosYellow
INCI : Illite

100% naturalny produkt mineralny

W 100% naturalna, najwyższej jakości glinka żółta, przeznaczona do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej i mieszanej. Odznacza się wyjątkowo wysoką zawartością żelaza, a także krzemu i tlenku glinu. W procesie suszenia w wysokiej temperaturze otrzymuje czystość kosmetyczną. Jakość oferowanej przez nas glinki została potwierdzona certyfikatem dla produktów ekologicznych ECOCERT.

Działanie

Glinka żółta swoje unikalne właściwości zawdzięcza w dużej mierze wysokiej zawartości tlenku żelaza:

  • absorbuje nadmierną produkcję łoju i reguluje profil biochemiczy skóry,

  • odżywia i remineralizuje,

  • zmniejsza pory i matuje skórę,

  • łagodzi stany zapalne,

  • pomaga oczyścić skórę z toksyn.

Stosowana jako dodatek w kosmetykach, glinka żółta nadaje im właściwości matujące oraz wzbogaca je w mikroelementy i sole mineralne.

Stosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych do 30%

Glinka żółta najczęściej jest wykorzystywana do przygotowywania maseczek i okładów. Do glinki dodajemy wówczas wodę i/lub olejek np. rycynowy lub z ogórecznika. Po nałożeniu maseczki nie doprowadzamy do wyschnięcia glinki, poprzez spryskiwanie, bądź nałożenie na skórę wilgotnego kompresu.

W przypadku gdy glinka jest dodawana do kosmetyków w płynie, należy pamiętać, że glinka nie rozpuszcza się w wodzie, lecz tworzy w niej zawiesinę, dlatego preparat należy wstrząsnąć przed użyciem.

UWAGA! Do sporządzania maseczek używamy tylko ceramicznych, bądź drewnianych naczyń i narzędzi.NIE STOSUJEMY NA ŚWIEŻE, OTWARTE LUB KRWAWIĄCE RANY!

Skład i informacje chemiczne

Glinka ma postać żółtego proszku o wielkości ziarenek poniżej 100 qm. Ph glinki wynosi 9. W swym składzie zawiera: krzemionkę, tlenek żelaza, tlenek glinu, tlenek magnezu, wapnia, sodu, potasu i tytanu. W procesie suszenia w wysokiej temperaturze otrzymuje czystość farmaceutyczną.


Informacje o pochodzeniu

Glinka wydobyta we Francji, suszona na słońcu i kruszona mechanicznie, nie obrabiana chemicznie.

Przechowywanie

Glinka ma właściwości higroskopijne, dlatego należy ją przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym pomieszczeniu.

  • Informacja jak stosować glinkę znajdziesz TUTAJ
  • Przykładowe przepisy z glinkami znajdziesz TUTAJ

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl