Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Sorbinian Potasu 100g Agnex
Sorbinian Potasu 100g Agnex
5,99 zł
szt.
Masło Migdałowe Cera Wrażliwa 125g ART
Masło Migdałowe Cera Wrażliwa 125g ART
14,99 zł
Masło Macadamia Cera Sucha i Dojrzała 125g ART
Masło Macadamia Cera Sucha i Dojrzała 125g ART
19,99 zł
Olej rzepakowy zimnotłoczony 1l Vivio
Olej rzepakowy zimnotłoczony 1l Vivio
9,99 zł
Dzika Róża Skórka 75g ART
Dzika Róża Skórka 75g ART
3,99 zł
szt.
Olej (Oleina) z Masła Shea 50ml  ART
Olej (Oleina) z Masła Shea 50ml ART
5,99 zł
szt.
Wosk pszczeli biały (bielony)  50g
Wosk pszczeli biały (bielony) 50g
6,50 zł 5,85 zł
szt.
Olejek zapachowy Piżmo 10ml Aroma
Olejek zapachowy Piżmo 10ml Aroma
4,32 zł
Srebro koloidalne 50ppm 500ml Aura Herbals
Srebro koloidalne 50ppm 500ml Aura Herbals
33,89 zł
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml Etja
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml Etja
13,99 zł
szt.
Naturalny olejek Pichtowy 10ml  Etja
Naturalny olejek Pichtowy 10ml Etja
8,99 zł
szt.
AGAR agar naturalna ŻELATYNA 100g  Agnex
AGAR agar naturalna ŻELATYNA 100g Agnex
13,89 zł 12,92 zł
Kwas hialuronowy 1,5% serum 30ml Bioleev
Kwas hialuronowy 1,5% serum 30ml Bioleev
23,99 zł 21,59 zł
szt.
Olej Sacha Inchi 50ml Etja
Olej Sacha Inchi 50ml Etja
23,89 zł
szt.

Masło Shea Rafinowane 50g ART

sherafinowanemaslo.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 - 5 dni
Cena: 2,99 zł 4,45 zł 2.99
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ART
Kod produktu: 5902198172246
Pin It

Opis

02.2020

Masło Shea (zwane inaczej Karite), jest pozyskiwane z owoców drzewa shea które rośnie na terenie Zachodniej i Środkowej części Afryki na otwartej przestrzeni sawanny. Występuje niewielka ilość plantacji tych drzew ze względu na fakt, że owocuje ono dopiero po 30-40 latach, przez co masło shea pochodzi przede wszystkim z dziko rosnących plantacji roślin.

Masło shea rafinowane zostało poddane rafinacji - oczyszczono go w celu nadania mu odpowiednich właściwości: poprawienia zapachu, pozbawienia zabarwienia, zwiększenie jego trwałości. Rafinacja przebiega z użyciem tradycyjnych metod, bez użycia substancji chemicznych ani rozpuszczalników.

Masło shea natłuszcza i nawilża skórę. Jest bogate w witaminy E, A i F, która wpływa na rozluźnianie mięśni. Substancje zawarte w maśle shea wzmacniają i chronią cement komórkowy warstwy rogowej skóry co wpływa na jej elastyczność i rozciągliwość.
Masło shea pełni również funkcje naturalnego filtru słonecznego. A więc to idealny środek do opalania który chroni przed promieniowaniem UV. Może być aplikowany we wszystkie miejsca na ciele. Nie ma działania alergizującego.

Masło Shea w czystej postaci jest stosowane do pielęgnacji skóry całego ciała i do masażu ciała. Jego składnik używany jest do produkcji lotionów, kremów, kosmetyków do makijażu, kremów przeciwsłonecznych, mydeł i kremów po goleniu. W czystej postaci powinien rozpuścić się w dłoni. Po nałożeniu na skórę zapewni ochronną, delikatną i pielęgnacyjną warstwę. Może być stosowane również do skóry delikatnej takiej jak występująca pod oczami.

Polecamy Państwu masło shea do różnych zastosowań. Można używać go nie tylko do pielęgnacji ale również jako krem do opalania. Naturalne filtry powinny ochronić skórę a tłusta warstwa którą nałożyliśmy przyśpieszy opalanie a jednocześnie nie pozwoli by skóra parowała przez co po opalaniu nie będzie brzydka i szorstka tylko aksamitna, piękna i jedwabista. Można mieszać masło shea z olejkiem jojoba również dostępnym na naszych stronach. Zmieszaną konsystencję można bez wahania położyć nawet na powieki i nie pojawi się żadna reakcja uczuleniowa.

Masło shea nie spłynie ze skóry w trakcie kąpieli. A więc skóra jest chroniona również w wodzie a wiadome jest że w wodzie promieniowanie jest mocniejsze ze względu na lustrzane działanie wody które są jak soczewki.

Masło shea zawiera w sobie substancje niezmydlające i to dzięki tej właściwości jest chętnie używane przy produkcji mydeł. Aby mydło posiadało właściwości nawilżające powinno się mieszać je w stężeniach od 10 do 15 procent fazy tłuszczowej. Zastosowanie masła shea w mydle daje pozytywne uczucie gładkości, jakie mogą dać tylko mydła luksusowe.

UWAGA! Ze względu na różne pory roku w których zbierane są orzechy masła shea - może różnić się zapachem i kolorem.

Kilka porad dla stosujących masło shea:
Masło shea może zaskoczyć swoją konsystencją. Aby się nim posmarować należy niewielką ilość masła shea nanieść na dłoń i ją zamknąć by rozgrzać masło ciepłem swoich dłoni. Przy temperaturze około 25 stopni powinno się rozpuścić w ciecz co sprawi komfort przy smarowaniu. Stałą konsystencją nierozpuszczonego masła ciężko je wsmarować w ciało poza tym w postaci olejku wystarczy na nieco dłużej gdyż w postaci stałej zawsze się nabiera go nieco więcej. Jeśli masło aplikujemy bezpośrednio po chłodnej kąpieli może pozostawiać białe smugi, więc najlepiej stosować je przy ciepłej kąpieli. Jeśli wolą Państwo jednak zimne kąpiele należy po niej odczekać aż skóra znów stanie się naturalnie ciepła i rozpuści masło.


Bezpieczeństwo: OLEJE I MASŁA NIE ZAWIERAJĄ ŻADNYCH DOMIESZEK. Są świeże i czyste biologicznie. Sprzedawane są legalnie w Polsce.

Sposoby przechowywania oleju: w przypadku gdy na opakowaniu nie jest napisane inaczej, przechowuj olej i masła przechowuje się je w miejscu zimnym i ciemnym oraz w szczelnym opakowaniu. Można zużywać go porcjami i przechowywać w lodówce.

Uwaga!! oleje i masła mają różne temperatury tężenia i topnienia. Niektóre z nich w czasie transportu na skutek wyższej lub niskiej temperaturze mogą odpowiednio mętnieć, zastygać, może pojawiać się w nich osad lub stałe cząstki lub może występować w stale ciekłym. Wszystkie te procesy są odwracalne i naturalne. Nie wpływa to jednak na jakość produktów a zmiany stanu skupienia nie stanowią wad.

Przepisy na kosmetyki z Masłem Shea rafinowanym znajdziesz TUTAJ


Kolor: biały

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
13,99 zł 10,29 zł
szt.
Mięta liść 100g Dary Natury
Mięta liść 100g Dary Natury
7,99 zł 7,03 zł
Płyn do toalet EKO 1000ml Eco Naturo
Płyn do toalet EKO 1000ml Eco Naturo
10,49 zł 9,23 zł
szt.
Słoik aluminiowy Soft Line 150ml Srebrny
Słoik aluminiowy Soft Line 150ml Srebrny
7,59 zł 6,45 zł
szt.
 Pachnidło do domu– Różowy grejpfrut z mięta 250ml Klareko
Pachnidło do domu– Różowy grejpfrut z mięta 250ml Klareko
19,79 zł 17,81 zł
Olej z ostropestu 250ml Trzy Ziarna
Olej z ostropestu 250ml Trzy Ziarna
13,99 zł 10,17 zł
szt.
Warchem kwas borowy 100g
Warchem kwas borowy 100g
4,49 zł 3,95 zł
szt.
Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,69 zł
szt.
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
0,62 zł
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
1,43 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,60 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,43 zł
szt.
Pudełko apteczne 100ml
Pudełko apteczne 100ml
1,69 zł
szt.
Butelka szklana brązowa z pipetą czarna 30ml
Butelka szklana brązowa z pipetą czarna 30ml
2,59 zł
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
15,99 zł
Soda Oczyszczona 1kg Trzy Ziarna
Soda Oczyszczona 1kg Trzy Ziarna
5,99 zł
szt.
Słoik SREBRNY Aluminiowy  15ml
Słoik SREBRNY Aluminiowy 15ml
2,99 zł
szt.
Słoik szklany brązowy z czarną  nakrętką 50ml
Słoik szklany brązowy z czarną nakrętką 50ml
3,79 zł
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
34,00 zł
szt.
Tubka (Pojemnik) na pomadkę PP 5,5ml
Tubka (Pojemnik) na pomadkę PP 5,5ml
1,99 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl