Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Olejek eteryczny lawendowy 30ml Vivio
Olejek eteryczny lawendowy 30ml Vivio
17,99 zł
szt.
Olejek eteryczny Kolendra 12ml Naturalne Aromaty
Olejek eteryczny Kolendra 12ml Naturalne Aromaty
11,99 zł
Kurkuma mielona 100g Vivio
Kurkuma mielona 100g Vivio
3,59 zł
szt.
Tauryna 100g Biomus
Tauryna 100g Biomus
14,99 zł
szt.
Masło Migdałowe Skóra Wrażliwa 50g Artmade
Masło Migdałowe Skóra Wrażliwa 50g Artmade
5,99 zł
Mleczan sodu 60% 1l Stanlab
Mleczan sodu 60% 1l Stanlab
18,99 zł
szt.
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
22,99 zł
szt.
Płatki Róży Suszone 100g Trzy Ziarna
Płatki Róży Suszone 100g Trzy Ziarna
15,99 zł
Naturalny olejek Paczulowy 10ml  Etja
Naturalny olejek Paczulowy 10ml Etja
17,99 zł
szt.
MSM Metylosulfonylometan 100g Biomus
MSM Metylosulfonylometan 100g Biomus
14,89 zł
szt.
Olej Sacha Inchi 50ml Etja
Olej Sacha Inchi 50ml Etja
23,89 zł
szt.

Olej Avocado Nierafinowane 5kg Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Cena: 420,00 zł 420.00
ilość szt.
Zyskujesz 420 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: ZSK-136
Pin It

Opis

Olej z Avocado Zimnotłoczony Zielony 

INCI Persea Gratissima (Avocado) Oil

Otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu dojrzałego owocu awokado - smaczliwki, Persea americana (P. gratissima) to wiecznie zielone drzewo z rodziny wawrzynowatych; zw. gruszką awokado; pochodzi z Ameryki Środkowej, uprawiane w całej strefie międzyzwrotnikowej. 

Zawiera dużą ilość witaminy A, C, D i E, oraz chlorofilu, który daje roślinie zielony kolor.

Postać

Surowy olej z miąższu owoców awokado. Nieoczyszczony, z wyraźnym aromatem i barwą oliwkowo-zieloną za sprawą dużej zawartości chlorofilu. Naturalnie mętny

Skład
Zawiera witaminy A, D, E, witaminy z grupy B, lecytynę, skwalen, a także dużą ilość naturalnych fitosteroli, znacznie więcej niż oliwa z oliwek.  Z powodu lecytyny ma działanie lekko emulgujące.

- kwas oleinowy,
- kwas linolowy, 
- kwas palmitynowy,
- kwas stearynowy, 
- kwas linolenowy,
- lecytynę,
- sole mineralne,
- fitosterole,
- skwalen,
- witaminy: A, B, D, E, H, K, PP.

Zastosowanie:

  • dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej.
  • Preparaty pielęgnacyjne do suchych włosów,
  • składnik olejków od masażu zaleca się przy masażu mieszać z innymi olejami (olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, olejem z pestek moreli).
  • kremy do cery dojrzałej,
  • balsamy i kremy na noc,

 

Receptury:
  • Dodawany do mydeł  5-10% fazy tłuszczowej-mydła są miękkie i mają delikatny zielonkawy kolor,
  • Składników balsamów na noc i preparatów do włosów suchych.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,99 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,69 zł
szt.
Pudełko Apteczne 100ml
Pudełko Apteczne 100ml
2,99 zł
szt.
Pudełko Apteczne 150ml
Pudełko Apteczne 150ml
2,99 zł
Słoik Aluminiowy SREBRNY  15ml
Słoik Aluminiowy SREBRNY 15ml
2,99 zł
Olejek eteryczny lawendowy 30ml Vivio
Olejek eteryczny lawendowy 30ml Vivio
17,99 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl