Producenci

Olej Ryżowy Rafinowany 25kg Zrób Swój kosmetyk

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 726,41 zł 726.41
Cena w innych sklepach: 726,41 zł
ilość szt.
Zyskujesz 726 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Ole ryżowy  z otręb ryżowych

Skład INCI:   Oryza sativa (rice) bran oil

 

Skład:

Olej ryżowy w przeciwieństwie do innych olejów zawiera dużą ilość substancji niezmydlających, w tym fitosteroli, tokoferoli i tokotrienoli oraz 1,5 – 2,8% oryzanolu (gamma-oryzanolu).

Oryzanol odkryty został przez japońskich naukowców Kaneko i Tsuchitę w 1955 roku. Na początku myślano, że jest to jeden związek, później okazało się, że jest to kompleks złożony ze steroli, alkoholi i estrów, pochodnych kwasu ferulowego.

 

Zastosowanie Oleju z otręb ryżowych:

  • do skóry wrażliwej, delikatnej, suchej i łuszcząca się,
  • na trądzik, trądzik różowaty
  • na oparzenia słoneczne,
  • na rozstępy
  • na zniszczone włosy,
  • na zmarszczki i do skóry dojrzałej, 
  • na cienie i obrzęki.
  • Szczególnie przydatny jest w produktach dla pielęgnacji dzieci, skóry twarzy i włosów.
  • polecany do masażu,
  • stosowany do mydyła

Dozowanie:  2-100%

Pakowany: w butelkę plastikową, w plombę zrywalną.

Kosmetyki z olejem z otręb ryżowych znajdziesz

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

2 lutego 2021

ELEGANCKO

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl