Telefon czynny po 12stej, Prosimy o cierpliwość w wysyłce zamówień. Czas realizacji 2-7 dni roboczych

Producenci

Olej Słonecznikowy BIO Cera Mieszana 50ml Etja

Dostępność: brak towaru
Cena: 8,99 zł 8.99
Cena w innych sklepach: 8,99 zł
ilość szt.
Zyskujesz 8 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ETJA
Kod produktu: 5901138386217
Pin It

Opis

NATURALNY OLEJ SŁONECZNIKOWY BIO /Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany jest w 100% z nasion słonecznika pochodzących z uprawy ekologicznej. Zawiera NNKT, fosfolipidy, woski i witaminy A,B,B6,D,E i PP.

Intensywnie odżywia skórę, chroni przed utratą wody i złym wpływem czynników zewnętrznych.

Działa przeciwzapalnie, pomaga w walce z trądzikiem i wypryskami na skórze. Skutecznie wpływa na poprawę kondycji i wygląd skóry, głównie dzięki zawartości naturalnych przeciwutleniaczy, neutralizujących niszczące działanie wolnych rodników. Normalizuje wydzielanie sebum i nie powoduje powstawania zaskórników. Głęboko odżywia i regeneruje włosy. Doskonały do skóry tłustej, mieszanej i trądzikowej. 

Olej Słonecznikowy BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO 

SPOSÓB UŻYCIA 

  • stosować bezpośrednio na skórę całego ciała 
  • wieczorna pielęgnacja skóry twarzy zamiast kremu na noc - warto łączyć z innym olejem kosmetycznym np. olejem wiesiołkowym BIO lub z ogórecznika lekarskiego BIO
  • masaż - bardzo dobrze rozprowadza się na skórze i zapewnia doskonały "poślizg" 
  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny nawilży i odżywi skórę. Często stanowi składnik produktów nawilżających do kąpieli.
  • pielęgnacja włosów - w połączeniu z olejem z kiełków pszenicy tworzy mieszankę o wysokiej zawartości witaminy E, która dodatkowo chroni włosy przed szkodliwym działaniem promieni ultrafioletowych
  • baza do tworzenia odżywczych dla skóry peelingów 
  • preparat do demakijażu - łączyć z niewielką ilością oleju rycynowego BIO
  • dodatek nawilżający do kremów, balsamów, masek i szamponów

POCHODZENIE

Państwa Europy 

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i przechowywać w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych. 

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl