Producenci

Olej Tamanu BIO Cera Trądzikowa i na Cellulit 50ml Etja

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 25,99 zł 25.99
Cena w innych sklepach: 25,99 zł
ilość szt.
Zyskujesz 25 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ETJA
Kod produktu: 5908310446844
Pin It

Opis

OLEJ TAMANU BIO / Calophyllum Inophyllum Seed Oil /

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny w wersji organicznej olej tamanu /foraha/ otrzymany jest poprzez tłoczenie na zimno pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu rosnącego na wyspie Tahiti. Tłusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemno-zielonym zabarwieniu. Zawiera fitosterole, 70% NNKT, kwas kalofillowy (odpowiadający za działanie przeciwbakteryjne) i kallofilloidynę.

Olej o właściwościach przeciwzapalnych, antybakteryjnych, antywirusowych, przeciwgrzybicznych, przeciwreumatycznych oraz pobudzających regenerację tkanek. Intensywnie regeneruję skórę, redukuję blizny i zapobiega rozstępom. Dodatkowo poprawia napięcie skóry redukując zmarszczki. Znajduję również zastosowanie jako dodatek w pielęgnacji przy ropiejących i zainfekowanych ranach przy trądziku i zanieczyszczonej skórze. Zapobiega tworzeniu się zaskórników. Polecany dla cery mieszanej, tłustej i trądzikowej.

SPOSÓB UŻYCIA

  • używać w rozcieńczeniu 50% z innym oleje bazowym do bezpośredniej aplikacji na skórę
  • przy problemach trądzikowych dobrze łączyć z naturalnym olejkiem z drzewa herbacianego, lawendowym, geraniowym oraz z drzewa różanego
  • zalecany do pielęgnacji włosów i skóry głowy (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych, łysienie) - wcierać niewielką ilość w skórę głowy i włosy, później wcierkę zmyć delikatnym szamponem
  • dodatek do innej bazy olejowej wykorzystywanej w masażu
  • lecznicze kąpiele - dodać ok. 10 ml do wanny wypełnionej 1/3 letniej wody - zwłaszcza w przypadku oczyszczenia skóry zanieczyszczonej.

POCHODZENIE

Tahiti

Olej Tamanu BIO firmy ETJA jest w 100% zimnotłoczony, nierafinowany w wersji organicznej.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w zimnym miejscu. Olej delikatny na temperatury, nie podgrzewać.

Olej kosmetyczny Etja jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl