Producenci
Receptury i przepisy

Olej z Pestek Winogron Rafinowany 25kg (TOWAR NA ZAMÓWIENIE)

Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 925,00 zł 925.00
ilość szt.
Zyskujesz 925 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Towar dostępny wyłącznie pod zamówienie

Czas oczekiwania ok 5 dnich roboczych

Olej z Pestek Winogron rafinowany 

INCI Vitis Vinifera Seed Oil

Olej z pestek winogron firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej. Olej z winogron działa odżywczo, regenerująco, antyoksydacyjnie.

Olej z pestek winogron wykazują wysoką biozgodność z ludzkim sebum,  nie zapycha ujścia gruczołów łojowych i świetnie sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i mieszanej. Olej z pestek winogron stosowany na cerę uelastycznioną skórę, zmniejszają delikatnie zmarszczki a stosowany na włosy sprawia że są zdrowsze i błyszczące.

Właściwości Oleju z pestek winogron:

  • ściągająco, tonizująco na skórę,
  • nawilżające i uelastyczniające skórę,
  • działa łagodząco,
  • zmniejsza pajączki,
  • poprawia wygląd włosów
  • przyspiesza proces gojenia ran,
  • wpływa na redukcję blizn,

Zastosowanie Oleju z pestek winogron w pielęgnacji ciała

  1. Pielęgnacja ciała:

    • Nawilżanie skóry: Olej z pestek winogron jest lekki i łatwo się wchłania, co sprawia, że doskonale nadaje się do codziennego nawilżania skóry. Można go używać na całe ciało lub w miejscach szczególnie suchych, takich jak łokcie, kolana i pięty.
    • Masaż: Olej ten jest świetnym nośnikiem do masażu. Ma gładką konsystencję i nie zostawia tłustego filmu na skórze. Pomaga w rozluźnieniu mięśni i poprawia krążenie.
  2. Pielęgnacja twarzy:

    • Demakijaż: Olej z pestek winogron doskonale usuwa makijaż, w tym nawet wodoodporny tusz do rzęs. Delikatnie rozprowadź go na twarzy, a następnie zmyj bawełnianym płatkiem lub delikatnie spłucz ciepłą wodą.
    • Nawilżanie: Olej ten jest lekki i niekomedogenny, co oznacza, że nadaje się do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej. Możesz go stosować jako naturalny nawilżacz do twarzy, aby zachować jej elastyczność.
  3. Pielęgnacja włosów:

    • Odżywianie włosów: Olej z pestek winogron jest bogaty w witaminy i przeciwutleniacze, które pomagają wzmocnić włosy i zapobiegać ich uszkodzeniom. Możesz stosować go jako maskę na włosy, pozostawiając na kilka godzin lub na noc, a następnie dokładnie spłukać.
    • Ochrona przed ciepłem: Jeśli używasz narzędzi do stylizacji ciepłem, takich jak prostownica lub suszarka do włosów, olej z pestek winogron może pomóc w ochronie przed uszkodzeniami cieplnymi. Nałóż kilka kropel na włosy przed stylizacją.
  4. Pielęgnacja paznokci:

    • Wzmacnianie paznokci: Olej z pestek winogron może również pomóc w wzmocnieniu paznokci. Wmasowuj go regularnie w skórki i płytkę paznokcia, aby zapobiegać łamliwości i rozdwajaniu się.

Przykładowe zastosowanie oleju z pestek winogron w domowych kosmetykach:

  • Olejek do masażu: Olej może być stosowany bezpośrednio na skórę lub z innymi dodatkami jak olejki eteryczne czy innym olejem np. ze słodkich migdałów.
  • Serum antyoksydacyjne: Połącz olej z pestek winogron z dowolnie wybranym składnikiem o działaniu przeciwzmarszczkowym np. proretinol, koenzym Q10, Skwalan.
  • Składnik kremu, balsamu: Olej z pestek winogron ma świetne działanie wnikające w głąb naskórka. Świetnie sprawdzi się jak faza olejowa w nawilżającym balsamie, kremie.

Olej z pestek winogron do włosów i na skórę głowy

  • Olejowanie włosów:  Kilka łyżek oleju należy rozprowadzić na całą długość suchych włosów i skórę głowy. Zawinąć włosy w ręcznik i pozostawić na co najmniej godzinę. Po tym czasie umyć włosy szamponem. 

Zastosowanie oleju z pestek winogron w kosmetyce:

  • W preparatach ujędrniających i przeciwzmarszczkowych
  • W preparatach do pielęgnacji włosów,
  • W preparatach przeciwtrądzikowych,

Sugerowane stężenie: 1-100%

Zalecane do stosowania w pielęgnacji Cery:

  • Cera naczyniowa, trądzikowa, tłusta, mieszana

Nasze Receptury:

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Produkt dnia
Promocje
Betaina Kokosowa Kokoamidopropylobetaina 1kg Zrób Swój Kosmetyk
Betaina Kokosowa Kokoamidopropylobetaina 1kg Zrób Swój Kosmetyk

25,49 zł

Cena regularna: 29,99 zł

Najniższa cena: 25,49 zł
szt.
Dziurawiec Ziele - Koi Nerwy -Eko 50g Dary Natury
Dziurawiec Ziele - Koi Nerwy -Eko 50g Dary Natury

3,44 zł

Cena regularna: 4,92 zł

Najniższa cena: 4,18 zł
szt.
Jasnota biała kwiat  EKO 25g Dary Natury
Jasnota biała kwiat EKO 25g Dary Natury

13,54 zł

Cena regularna: 19,34 zł

Najniższa cena: 16,44 zł
szt.
Marzanka ziele Eko 25g  Dary Natury
Marzanka ziele Eko 25g Dary Natury

4,82 zł

Cena regularna: 6,88 zł

Najniższa cena: 5,85 zł
szt.
Wierzba kora 100g EKO Dary Natury
Wierzba kora 100g EKO Dary Natury

3,53 zł

Cena regularna: 5,04 zł

Najniższa cena: 4,28 zł
szt.
Lanolina bezwodna 100ml Zrób Swój Kosmetyk
Lanolina bezwodna 100ml Zrób Swój Kosmetyk

18,61 zł

Cena regularna: 19,59 zł

Najniższa cena: 18,99 zł
szt.
Tauryna 100g Biomus
Tauryna 100g Biomus

7,35 zł

Cena regularna: 10,50 zł

Najniższa cena: 8,93 zł
szt.
Wiązówka kwiat Eko 25g - Dary Natury
Wiązówka kwiat Eko 25g - Dary Natury

5,81 zł

Cena regularna: 8,30 zł

Najniższa cena: 7,05 zł
szt.
Glinka Zielona Ciemna - Cera Trądzikowa i Mieszana- 200g  Zrób Swój Kosmetyk
Glinka Zielona Ciemna - Cera Trądzikowa i Mieszana- 200g Zrób Swój Kosmetyk

11,04 zł

Cena regularna: 12,99 zł

Najniższa cena: 10,25 zł
szt.
Glinka biała (kaolin) 200g Chmara Blend
Glinka biała (kaolin) 200g Chmara Blend

8,15 zł

Cena regularna: 9,59 zł

Najniższa cena: 7,99 zł
szt.
Ziele Acmelli 50g Dary Natury
Ziele Acmelli 50g Dary Natury

4,08 zł

Cena regularna: 5,83 zł

Najniższa cena: 4,96 zł
szt.
Naowocnia fasoli 100g na Trądzik i na Cukrzycę Nanga
Naowocnia fasoli 100g na Trądzik i na Cukrzycę Nanga

4,18 zł

Cena regularna: 5,49 zł

Najniższa cena: 4,18 zł
szt.
Oczar wirginijski kora cięta 50g na Cerę Naczyniową i Trądzikową Nanga
Oczar wirginijski kora cięta 50g na Cerę Naczyniową i Trądzikową Nanga

15,44 zł

Cena regularna: 19,30 zł

Najniższa cena: 15,44 zł
szt.
PEG-7 Glyceryl Cocoate  Stabilizator Emulsji 200g  Zrób Swój Kosmetyk
PEG-7 Glyceryl Cocoate Stabilizator Emulsji 200g Zrób Swój Kosmetyk

14,44 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Gliceryna Roślinna 99,5% 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Gliceryna Roślinna 99,5% 5kg Zrób Swój Kosmetyk

55,25 zł

Cena regularna: 65,00 zł

Najniższa cena: 55,25 zł
szt.
Olivem 1000  emulgator do kremu - 25g Zrób Swój Kosmetyk
Olivem 1000 emulgator do kremu - 25g Zrób Swój Kosmetyk

10,19 zł

Cena regularna: 11,99 zł

Najniższa cena: 9,59 zł
szt.
Kominek Aromaterapeutyczny Kaktus Różne Kolory + Pogrzewacz + Olejek Bamer GRATIS
Kominek Aromaterapeutyczny Kaktus Różne Kolory + Pogrzewacz + Olejek Bamer GRATIS

20,72 zł

Cena regularna: 25,90 zł

Najniższa cena: 25,90 zł
szt.
Olej Arganowy Nierafinowany Dezodoryzowany 50ml Zrób Swój kosmetyk
Olej Arganowy Nierafinowany Dezodoryzowany 50ml Zrób Swój kosmetyk

11,04 zł

Cena regularna: 12,99 zł

Najniższa cena: 12,59 zł
szt.
Fosforan dwuamonowy 100g Biomus
Fosforan dwuamonowy 100g Biomus

4,49 zł

Cena regularna: 6,42 zł

Najniższa cena: 5,46 zł
szt.
Olejek eteryczny Bergamotowy 10ml Chmara Blend Zrób Swój Kosmetyk
Olejek eteryczny Bergamotowy 10ml Chmara Blend Zrób Swój Kosmetyk

12,59 zł

Cena regularna: 13,99 zł

Najniższa cena: 6,99 zł
szt.
Nowości
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl