Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Olej Rycynowy Rafinowane 1kg Artmade
Olej Rycynowy Rafinowane 1kg Artmade
29,99 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,42 zł
szt.
Dziurawiec Ziele Eko 50g Dary Natury
Dziurawiec Ziele Eko 50g Dary Natury
3,99 zł
szt.
Olejek eteryczny Kolendra 12ml Naturalne Aromaty
Olejek eteryczny Kolendra 12ml Naturalne Aromaty
11,99 zł
Kozieradka ziarno 100g Vivio
Kozieradka ziarno 100g Vivio
2,99 zł
szt.
Kurkuma mielona 100g Vivio
Kurkuma mielona 100g Vivio
3,59 zł
szt.
Olej laurowy  Nierafinowany 50ml  (45g) Artmade
Olej laurowy Nierafinowany 50ml (45g) Artmade
25,49 zł
Płatki Róży Suszone 100g Trzy Ziarna
Płatki Róży Suszone 100g Trzy Ziarna
15,99 zł
Kwas borowy borny 1kg Stanlab
Kwas borowy borny 1kg Stanlab
9,99 zł
szt.
Olej palmowy rafinowany 20kg ZSK
Olej palmowy rafinowany 20kg ZSK
149,00 zł
szt.
Olej z Oregano Esencja 30ml Vivio
Olej z Oregano Esencja 30ml Vivio
11,99 zł
szt.

Olej z czarnuszki tłoczony na zimno Problemy Skórne 500ml OMEGA 3 Trzy Ziarna

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Cena: 40,99 zł 40.99
ilość szt.
Zyskujesz 40 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.19386
Producent: Trzy Ziarna
Kod produktu: 5902802803276
Pin It

Opis

data 10.2020

Olej z czarnuszki tłoczony na zimno

Olej określany mianem „złota faraonów”. Jego zastosowanie jest tak szerokie, że nie może go zabraknąć w żadnym domu. Czarnuszka (zwana też czarnym kminkiem) posiada w swoim składzie ponad 100 aktywnych biologicznie związków.

Zdecydowana większość składu to niebywale ważne nienasycone kwasy tłuszczowe (omega 6,9 i 3), ale również: witamina E (witamina „młodości”), B7 (biotyna), A (karotenoidy), sterole i mikroelementy, tymochinon- związkiem przeciwgrzybiczny.

  • 28% nasyconych kwasów tłuszczowych,
  • 53% kwasu linolowego,
  • 25% kwasu olejowego,
  • 4% kwasu alfa-linolenowego, 
  • 5-1,5% olejku eterycznego,
  • naturalne tokoferole.

Zastosowanie:

  • do włosów i paznokci,
  • w pielęgnacji cery alergicznej,
  • w pielęgnacji cery trądzikowej, z egzemą, w zapalenia skórny, grzybicy,
  • stosowanie w maseczkach do twarzy.
  • stosowany w aromaterapii 

Postać
Jasno brązowy olej otrzymywany z tłoczenia nasion. Lekko gorzkawy w smaku, o korzennym charakterystycznym zapachu. Jest olejem nie odpornym na ciepło. Nie podgrzewać.

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Nowości
Komplet Emulgator MSG 69G NIEDOWAŻKA
Komplet Emulgator MSG 69G NIEDOWAŻKA
87,09 zł
szt.
Olej sezamowy 500ml Sattva
Olej sezamowy 500ml Sattva
29,99 zł
szt.
Olej musztardowy 500ml Sattva
Olej musztardowy 500ml Sattva
28,99 zł
szt.
Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,15 zł
szt.
Pudełko apteczne 100ml
Pudełko apteczne 100ml
1,39 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,42 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,69 zł
Słoik SREBRNY Aluminiowy  15ml
Słoik SREBRNY Aluminiowy 15ml
2,99 zł
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
15,99 zł
szt.
Słoik szklany brązowy z czarną nakrętką 30ml
Słoik szklany brązowy z czarną nakrętką 30ml
2,99 zł
Butelka Szklana BRĄZOWA z KORKIEM 100ml
Butelka Szklana BRĄZOWA z KORKIEM 100ml
1,99 zł
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
29,99 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl