Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Kozieradka ziarno 100g Vivio
Kozieradka ziarno 100g Vivio
2,29 zł
szt.
Olej z pestek moreli 100ml Vivio
Olej z pestek moreli 100ml Vivio
8,99 zł
szt.
Wosk pszczeli biały (bielony) 100g
Wosk pszczeli biały (bielony) 100g
12,50 zł
Olej z Oregano Esencja 30ml Vivio
Olej z Oregano Esencja 30ml Vivio
12,99 zł
szt.
Mleczan sodu 60% 1l Stanlab
Mleczan sodu 60% 1l Stanlab
14,89 zł
szt.
Olej z pestek moreli 50ml ART
Olej z pestek moreli 50ml ART
4,99 zł
szt.
Sorbinian Potasu 100g Agnex
Sorbinian Potasu 100g Agnex
5,99 zł
szt.
Tlenek chromu cz.d.a 100g (III)
Tlenek chromu cz.d.a 100g (III)
15,39 zł
szt.
Masło Mango Rafinowane 125g ART
Masło Mango Rafinowane 125g ART
15,59 zł
szt.
Cynamon mielony 150g Agnex
Cynamon mielony 150g Agnex
5,20 zł
szt.
Guma Ksantan 100g Agnex
Guma Ksantan 100g Agnex
4,79 zł
szt.

Olej z czarnuszki zimnotłoczony 50ml Granum

Dostępność: brak towaru
Cena: 10,89 zł 10.89
ilość szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: MTS
Kod produktu: 5902175363377
Pin It

Opis

 Olej z czarnuszki tłoczony na zimno

 INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

 

Olej określany mianem „złota faraonów”. Jego zastosowanie jest tak szerokie, że nie może go zabraknąć w żadnym domu. Czarnuszka (zwana też czarnym kminkiem) posiada w swoim składzie ponad 100 aktywnych biologicznie związków, co sprawia, że jest niezwykle skuteczna i działa zbawiennie na nasz organizm.

Skład:
Zdecydowana większość składu to niebywale ważne nienasycone kwasy tłuszczowe (omega 6,9 i 3), ale również: witamina E (witamina „młodości”), B7 (biotyna), A (karotenoidy), sterole i mikroelementy. Niemniej jednak najważniejszym związkiem jest tymochinon- związkiem przeciwgrzybiczny.

  • 28% nasyconych kwasów tłuszczowych,
  • 53% kwasu linolowego,
  • 25% kwasu olejowego,
  • 4% kwasu alfa-linolenowego,
  • 5-1,5% olejku eterycznego,
  • naturalne tokoferole.

Zastosowanie:

  • poprawia wygląd włosów i paznokci,
  • w pielęgnacji cery alergicznej,
  • w pielęgnacji cery trądzikowej, z egzemą, w zapalenia skórny, grzybicy,
  • stosowany w chorobach skóry o podłożu autoimmunologicznym.
  • stosowanie w maseczkach do twarzy.
  • stosowany w aromaterapii przy przeziębieniu, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.
  • Stosowany wewnętrznie: Olej ma bardzo silne właściwości przeciwzapalne, immunostymulujące i antyoksydacyjne (wymiata wolne rodniki). Działa przeciwbólowo, przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie, przeciwwirusowo. Jest skutecznym środkiem przeciwpasożytniczym.

Postać
Jasno brązowy olej otrzymywany z tłoczenia nasion. Lekko gorzkawy w smaku, o korzennym charakterystycznym zapachu. Jest olejem nie odpornym na ciepło. Nie podgrzewać

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

 Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

 

 

 

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,05 zł
szt.
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
1,39 zł
szt.
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
0,65 zł
Pudełko apteczne 100ml
Pudełko apteczne 100ml
1,39 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,47 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,45 zł
szt.
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
15,99 zł
szt.
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
34,00 zł
szt.
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
14,99 zł
szt.
Wosk sojowy do świec i masażu 500g
Wosk sojowy do świec i masażu 500g
13,36 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl