Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Wosk pszczeli biały (bielony)  50g
Wosk pszczeli biały (bielony) 50g
6,50 zł 4,89 zł
szt.
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml Etja
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml Etja
13,99 zł
szt.
Kwas borowy borny 1kg Stanlab
Kwas borowy borny 1kg Stanlab
10,99 zł
szt.
Mleczan sodu 60% 1l Stanlab
Mleczan sodu 60% 1l Stanlab
15,99 zł
Naturalny olejek Pichtowy 10ml  Etja
Naturalny olejek Pichtowy 10ml Etja
8,99 zł
szt.
Olej z pestek (nasion) Truskawki 50ml  Etja
Olej z pestek (nasion) Truskawki 50ml Etja
23,89 zł 21,50 zł
szt.
Orzechy piorące 1kg  + woreczek Gratis Vivio
Orzechy piorące 1kg + woreczek Gratis Vivio
23,99 zł
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
23,59 zł
szt.
Olej palmowy rafinowany 1kg ZSK
Olej palmowy rafinowany 1kg ZSK
14,99 zł
szt.

Olej z czarnuszki zimnotłoczony na Trądzik i Problemy Skórne 100ml Vivio

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Cena: 12,99 zł 12.99
ilość szt.
Zyskujesz 12 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.57142
Producent: Vivio
Kod produktu: 5902115104756
Pin It

Opis

Olej z czarnuszki tłoczony na zimno

Olej określany mianem „złota faraonów”. Jego zastosowanie jest tak szerokie, że nie może go zabraknąć w żadnym domu. Czarnuszka (zwana też czarnym kminkiem) posiada w swoim składzie ponad 100 aktywnych biologicznie związków.

Zdecydowana większość składu to niebywale ważne nienasycone kwasy tłuszczowe (omega 6,9 i 3), ale również: witamina E (witamina „młodości”), B7 (biotyna), A (karotenoidy), sterole i mikroelementy, tymochinon- związkiem przeciwgrzybiczny.

  • 28% nasyconych kwasów tłuszczowych,
  • 53% kwasu linolowego,
  • 25% kwasu olejowego,
  • 4% kwasu alfa-linolenowego, 
  • 5-1,5% olejku eterycznego,
  • naturalne tokoferole.

Zastosowanie:

  • do włosów i paznokci,
  • w pielęgnacji cery alergicznej,
  • w pielęgnacji cery trądzikowej, z egzemą, w zapalenia skórny, grzybicy,
  • stosowanie w maseczkach do twarzy.
  • stosowany w aromaterapii 

Postać
Jasno brązowy olej otrzymywany z tłoczenia nasion. Lekko gorzkawy w smaku, o korzennym charakterystycznym zapachu. Jest olejem nie odpornym na ciepło. Nie podgrzewać.

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

18 marca 2020

Najlepszy olej do włosów i cery trądzikowej.

Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,15 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,69 zł
szt.
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
1,99 zł 1,85 zł
szt.
Pudełko apteczne 100ml
Pudełko apteczne 100ml
1,39 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,42 zł
szt.
Olejek eteryczny Lawendowy 12ml Naturalne Aromaty
Olejek eteryczny Lawendowy 12ml Naturalne Aromaty
6,99 zł 6,15 zł
szt.
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
15,99 zł
szt.
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 50ml
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 50ml
2,58 zł 2,58 zł
szt.
Słoik SREBRNY Aluminiowy  15ml
Słoik SREBRNY Aluminiowy 15ml
2,99 zł
szt.
Butelka szklana brązowa z korkiem 100ml
Butelka szklana brązowa z korkiem 100ml
1,49 zł
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 100ml
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 100ml
2,49 zł 2,32 zł
szt.
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
28,99 zł 26,09 zł
szt.
Tubka (Pojemnik) na pomadkę PP 5,5ml
Tubka (Pojemnik) na pomadkę PP 5,5ml
1,99 zł
Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy 900ml  Trzy Ziarna
Olej kokosowy rafinowany bezzapachowy 900ml Trzy Ziarna
13,99 zł 10,99 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl