Producenci

Olej z pestek Czarnej Porzeczki Zimnotłoczony 50ml Etja

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,99 zł 14.99
Cena w innych sklepach: 14,99 zł
ilość szt.
Zyskujesz 14 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 4
Producent: ETJA
Kod produktu: 5908310446462
Pin It

Opis

PORZECZKA (Ribes)

Krzew pochodzi z rodziny agrestowatych. Występuję 150 gatunków na obszarach o klimacie umiarkowanym na całej półkuli północnej. W Polsce wymienia się 6 gatunków, a jednym z nich jest czarna porzeczka.  Krzewy potrafią osiągać wysokość do 3 metrów, rodząc owoce zwane jagodami koloru czarnego. Z nasion w efekcie tłoczenia otrzymuję się ciemnożółty olej, który w ostatnim czasie wykorzystywany jest w przemyśle kosmetycznym. 

OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI/Ribes Nigrum Seed Oil/

Olej zimnotłoczony, rafinowany, otrzymany z nasion czarnej porzeczki Ribes Nigrum. W oleju z nasion czarnej porzeczki  dość dużo kwasu GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). 

Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, zniszczonej i suchej, na łuszczycę i egzemę.

 SPOSÓB UŻYCIA

  • olej ten może być aplikowany bezpośrednio na skórę.
  •  jest idealnym dodatkiem do bazy olejowej wykorzystywanej w masażu
  • dodatek do kremów nawilżających i przeciwstarzeniowych, silnie nawilża suchą skórę. Sugerowane stężenie 5-15%
  • używać jako oliwkę do delikatnej skóry, która dzięki lekkiej formule nie pozostawia efektu tłustej skóry.
  • kąpiel. Do wanny wypełnionej 1/3 wody wlac ok 8-10 ml oleju.

Olej z czarnej porzeczki oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Kraje Europy

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl