Producenci

Olej z pestek Granatu -Ujędrnia i Zmiejsza opuchliznę- 50ml Etja

granat.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,44 zł 30,99 zł 29.44
ilość szt.
Zyskujesz 29 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ETJA
Kod produktu: 5908310446110
Pin It

Opis

GRANATOWIEC WŁAŚCIWY  (Punica granatum)

Roślina występuję w odmianie ciernistego krzewu lub drzewa. Należy do rodziny krwawnicowatych. Uprawiana w klimacie gorącym i suchym. Występuje na Bliskim Wschodzie, w Indiach, na wybrzeżu Morza śródziemnego i w krajach Kaukazach. Jedna z najstarszych roślin hodowlanych Bliskiego Wschodu. Roślina osiąga wysokość do 5 metrów. Owoce inaczej jagody rośliny przypominają kształtem duże jabłka lub śliwki. Pokryte grubawą skórą o barwie purpurowej lub czerwonej posiadają wewnątrz tępograniaste nasiona. Z nasion uzyskuję się wysoko jakościowy olej o gęstej konsystencji.

OLEJ Z PESTEK GRANATU BIO/Punica Granatum Seed Oil/  

Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion drzew Granatowca właściwego. Głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest kwas punikowy w ilości ponad 72%. Zawiera także , bioaktywne składniki: garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy.  

Polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej oraz starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania), do cery z trądzikiem różowatym i trądzikowej, na opuchliznę i stłuczenia.

SPOSOBY UŻYCIA

  • Nie stanowi dobrej bazy ze względu na swoją gęstość.  Dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych stosować bardziej jako substancję czynną do 6-7%
  • Idealny dodatek do kremów pod oczy, lub maści na opuchliznę
  • dodatek do oliwek do masażu. Polecany zwłaszcza dla osób aktywnie spędzających czas, gdzie dochodzi do wielu bólów mięśniowych.
  • dodawany w balsamach do ciała w stężeniu 5% w stosunku do ilości kosmetyku, do cery trądizkowej.
  • mieszać z innym olejem nośnikowym np. z Awokado BIO i dodawać do kąpieli. Zmieszaj ok. 5 ml oleju z pestek granatu z innym nośnikiem olejowym i wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody.  Taka kąpiel silnie ujędrni skórę na całym ciele.

 

Olej z Pestek Granatu BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecane przechowywanie w lodówce

POCHODZENIE

Państwa Europy, Turcja 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl