Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Zestaw Olejków-Moc Owoców
Zestaw Olejków-Moc Owoców
42,00 zł
Cynamon mielony 150g Agnex
Cynamon mielony 150g Agnex
6,59 zł
szt.
Karagen 100g Agnex
Karagen 100g Agnex
6,89 zł 5,29 zł
szt.
Siarczan Magnezu (Sól Epsom) 1kg Stanlab
Siarczan Magnezu (Sól Epsom) 1kg Stanlab
9,99 zł
Cytrynian sodu 100g
Cytrynian sodu 100g
3,29 zł
szt.
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
16,59 zł
Kwas Jabłkowy (DL) czysty min. 99% 100g Biomus
Kwas Jabłkowy (DL) czysty min. 99% 100g Biomus
8,49 zł
Dziurawiec Ziele Eko 50g Dary Natury
Dziurawiec Ziele Eko 50g Dary Natury
4,69 zł
szt.
Pieprz Cayenne 200g Agnex
Pieprz Cayenne 200g Agnex
7,89 zł
Płatki Róży Suszone 100g Trzy Ziarna
Płatki Róży Suszone 100g Trzy Ziarna
9,89 zł
Alginian Sodu 100g
Alginian Sodu 100g
10,99 zł 8,59 zł
szt.
Olej palmowy rafinowany 1kg ZSK
Olej palmowy rafinowany 1kg ZSK
13,99 zł
Lawenda suszona 15g woreczki
Lawenda suszona 15g woreczki
10,89 zł
Srebro koloidalne 50ppm 500ml Aura Herbals
Srebro koloidalne 50ppm 500ml Aura Herbals
33,89 zł
Kwas hialuronowy 3% serum 30ml Bioleev
Kwas hialuronowy 3% serum 30ml Bioleev
27,99 zł 25,19 zł

Olej z pestek Winogron Zimnotłoczony 50ml Naturalne Aromaty

Dostępność: brak towaru
Cena: 5,81 zł 5.81
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Naturalne Aromaty
Kod produktu: NAOLWINOGRONA50ML
Pin It

Opis

 

Olej z pestek winogron

 

INCI: Vitis Vinifera Seed Oil

 

Olej składa się w głównej mierze z kwasu linolowego (60 – 75%), kwasu palmitynowego (15-28%) i kwasu palmitynowego (5-9%). Zawiera dużą ilość witaminy E, a także beta-karoten, witaminy C i D. Istotnym składnikiem dla właściwości oleju winogronowego są proantocyjanidyny. Są to najsilniejsze naturalne antyoksydanty. Mają one szerokie spektrum aktywności biologicznej, między innymi neutralizują toksyczne wolne rodniki.

Olej charakteryzuje się lekką teksturą, jest prawie bezzapachowy, dobrze absorbowany przez skórę i nie zatyka porów. 

 Zastosowanie:

  • pielęgnacja każdego rodzaju cery
  • pięlegnacja cery alergicznej, dojrzałej
  • stosuje się do pielęgnacji okolice ust i oczu,
  • do cery naczyniowej, na żylaki
  • zastosowanie na blizny, rozstępy,
  • do cery trądzikowej, tłustej, mieszanej, zniszczonej
  • do masażu,

W formułach kosmetycznych może być stosowany w stężeniu od 1 do 100%. Jest bardzo dobrym olejem bazowy dla mieszanek z innymi olejami i dla olejków eterycznych (zapachowych). Nadaje się do masażu, także bez żadnych dodatków.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,69 zł
szt.
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
0,62 zł
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
1,39 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,43 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
0,50 zł
szt.
Pudełko apteczne 100ml
Pudełko apteczne 100ml
1,69 zł
szt.
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
15,99 zł
szt.
Siarczan Magnezu (Sól Epsom) 1kg Stanlab
Siarczan Magnezu (Sól Epsom) 1kg Stanlab
9,99 zł
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 50ml
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 50ml
3,59 zł
Soda Oczyszczona 1kg Trzy Ziarna
Soda Oczyszczona 1kg Trzy Ziarna
5,99 zł
szt.
Słoik szklany brązowy z czarną  nakrętką 50ml
Słoik szklany brązowy z czarną nakrętką 50ml
3,79 zł
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
34,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl