Dodaj Ekstrakt z Kiwi do koszyka zakupowego, WPISZ KOD: KIWI i ciesz się zakupami -3% w dół

Olej z pestek malin nierafinowany 200ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: brak towaru
Cena: 49,50 zł 49.50
ilość szt.
Zyskujesz 49 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385900812
Pin It

Opis

Olej z pestek Malin zimnotłoczony

INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Właściwości  oleju z pestek malin

  • szybko się wchłania nie pozastawiając tłustego filmu.

  • przeciwutleniacz, ma działanie przeciwzapalne

  • olej ma działanie konserwujące zaleca się go stosować w mieszankach z innymi olejami.

  • zawiera wysoki stężenie oleju witaminy E, karenotoidów (witaminy A).

  • działanie przeciwalergiczne, przeciwzapalne,

  • przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, odmrożeń.

  • Hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych, zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych, działa przeciwzaskórnikowo.

  • Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukując zmarszczki.

  • naturalny filtr SPF 28 - 5m,

  • pomocny jest w zapaleniu dziąseł, wysypce, wyprysku oraz różnorodnych defektach skórnych.

  • poprawia miękkość i gładkość skóry,

  • Zwiększa ochronę antyoksydacyjną skóry, przyczyniając się do poprawy jej wyglądu.

Cera

  • Szczególnie nadaje się do skóry suchej, starzejącej się, z problemami,

  • do olejków do masażu, ze względu na głęboką penetrację i ochronę.

Postać

Olej złoty, ciemno żółty o zapachu.. 

Koncentracja w kosmetyku: 10-20%

Skład

  • kwasy tłuszczowe omega-3 (ALA) i omega-6 (LA,

  • kwas elagowy (dimer kwasu galusowego),

  • zawiera około 45 – 50% kwasów tłuszczowych omega-6 i 25-30% kwasów omega-3

Olej z nasion malin zawiera około 45 – 50% kwasów tłuszczowych omega-6 i 25-30% kwasów omega-3, co jest idealną kombinacją dla skóry. Jest silnym wymiataczem wolnych rodników, ze względu na wysoką zawartość flawonoidów, tokoferoli i karetonoidów. Zawarte w oleju kwasy tłuszczowe omega-3 (ALA) i omega-6 (LA)pozwalają zmniejszyć skutki stresu oksydacyjnego w skórze. Kwasy tłuszczowe ALA i LA charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę.  

Olej z pestek malin zawiera kwas elagowy (dimer kwasu galusowego) w ilości od 60 do 320 mikrogramów/g oleju. Związek ten należący do grupy polifenoli posiada właściwości przeciwrakowe, zabezpiecza przed mutacją genów a także jest środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwwirusowym.

Olej z pestek malin znajduje zastosowanie w produktach Anty-aging, w preparatach po opalaniu, po mikro-uszkodzeniach skóry (peelingi, woskowanie). Olej ten jest znany ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne, skutecznie chroni pokrzywką, egzemą i innymi schorzeniami skóry.

Liczba zmydlania 106 - 142 mg NaOH / g oleju

Przechowywanie: Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

 

 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl