Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Mleczan sodu 60% 1l Stanlab
Mleczan sodu 60% 1l Stanlab
18,99 zł
szt.
Tauryna 100g Biomus
Tauryna 100g Biomus
14,99 zł
szt.
Kurkuma mielona 100g Vivio
Kurkuma mielona 100g Vivio
3,59 zł
szt.
Olej z pestek Śliwek Nierafinowany Cera Podrażniona 100ml Artmade
Olej z pestek Śliwek Nierafinowany Cera Podrażniona 100ml Artmade
35,99 zł 32,39 zł
Kwas borowy borny 1kg Stanlab
Kwas borowy borny 1kg Stanlab
9,99 zł
szt.
Olej Rycynowy Rafinowane 1kg Artmade
Olej Rycynowy Rafinowane 1kg Artmade
29,99 zł
Kozieradka ziarno 100g Vivio
Kozieradka ziarno 100g Vivio
2,99 zł 1,59 zł
szt.
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
22,99 zł
szt.
Olej Sacha Inchi 50ml Etja
Olej Sacha Inchi 50ml Etja
23,89 zł
szt.

PEG-7 Glyceryl Cocoate Stabilizator Emulsji 1kg ZSK

peg-7-1kg-zsk.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Cena: 32,39 zł 35,99 zł 32.39
ilość szt.
Zyskujesz 32 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: Komplet-78
Pin It

Opis

Polioksyetylenowany 7 molami tlenku etylenu monogliceryd kokosowy

Niejonowa substancja powierzchniowo czynny

Działanie kosmetyczne

Substancja stosowana jako renatłuszczająca. Proces mycia powoduje usunięcie m.in. substancji tłuszczowych, dlatego stosuje się substancje renatłuszczające, które odbudowują barierę lipidową.

Funkcja w kosmetyku

Stabilizacja i poprawa wyglądu piany. Jako koemulgator wspomaga również działanie głównego emulgatora, który warunkuje powstawanie emulsji, poprzez połączenie fazy wodnej i olejowej. Emulsja to forma fizykochemiczna do której należą np. kremy czy balsamy.

Regulacje prawne

 

Bezpieczeństwo

PEG-7 Glyceryl Cocoate jest substancją używaną przede wszystkim w kosmetykach myjących, które nie pozostają na skórze, ale są spłukiwane. W produktach spłukiwanych nie powoduje żadnych efektów ubocznych takich jak prodrażnienia.

Jednak w produktach pozostających na skórze stężenie substancji nie powinno przekraczać 10%, ponieważ w większej ilości może wywołać ewentualne podrażnienie skóry. 

 

Zalety produktu:

  • uniwersalny, efektywny emolient i środek kondycjonujący w kosmetykach zmywalnych,
  • wygładza skórę i włosy,
  • kompatybilność i synergizm działania z surfaktantami anionowymi i amfoterycznymi,
  • stabilizator piany,
  • jest koemulgatorem wspomagającym emulgator odpowiedzialny za wytworzenie emulsji,
  • stabilizuje emulsje typu olej w wodzie (o/w),
  • jest biodegradowalny oraz dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe,
  • oparty na odnawialnych surowcach roślinnych.

Zastosowanie:

  • mydła w płynie,
  • płyny do mycia ciała,
  • żele pod prysznic,
  • wody po goleniu i inne preparaty alkoholowe,
  • płyny i żele do higieny intymnej,
  • szampony do włosów,
  • środki do mycia i pielęgnacji twarzy (żele i pianki do mycia twarzy, olejki myjące, toniki, płyny micelarne),
  • płyny do kąpieli,
  • kremy, balsamy do ciała,
  • kremy przeciwsłoneczne,
  • kosmetyki kolorowe,
  • preparaty do stylizacji włosów,
  • preparaty ochronne do ust.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,99 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,69 zł
szt.
Pudełko Apteczne 100ml
Pudełko Apteczne 100ml
2,99 zł
szt.
Pudełko Apteczne 150ml
Pudełko Apteczne 150ml
2,99 zł
Słoik Aluminiowy SREBRNY  15ml
Słoik Aluminiowy SREBRNY 15ml
2,99 zł
Olejek eteryczny lawendowy 30ml Vivio
Olejek eteryczny lawendowy 30ml Vivio
17,99 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl