Skwalan z Trzciny Cukrowej -Ultra Lekki Olej- 50ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 16,99 zł 16.99
ilość szt.
Zyskujesz 16 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385904445
Pin It

Opis

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego i chemicznego (Raw Material) : Skwalan z trzciny cukrowe
INCI: Squalane
CAS: 111-01-3
WE: 203-825-6

Skwalan z trzciny cukrowej to bezbarwna oleista ciecz, pochodzenia roślinnego, która nie pozostawia uczucia tłustości na skórze, w dotyku jest ultralekki, doskonale się wchłania. Skwalan należy do olejów suchych.

Skwalan składem chemicznym jest bardzo zbliżony do ludzkiego sebum, podobnie jak kwas hialuronowy występuje w ludzkiej skórze, w młodej skórze jego zawartość wynosi 10-15%, a w dojrzalej do 5%. Skwalan pełni naturalną warstwę ochronną, przeciwdziałając wysuszeniu skóry, stąd bardzo ważne jest, aby systematycznie dostarczać skwalanu do skóry!

 

Funkcje skwalanu z trzciny cukrowej:

  • utrzymuje odpowiednią równowagę hydrolipidową na skórze,
  • działa ochronnie na skórę chroniąc przez promieniowaniem UV i innymi czynnikami zewnętrznymi.
  • transportuje składniki aktywne w głąb skóry,
  • działa kojąco, przeciwzapalnie,
  • ujędrnia, wygładza zmarszczki, spłycają się,

 

Skwalan zaleca się stosować do cery:

  • cery dojrzałej uszczelnia spoiwo międzykomórkowe,
  • cery tłustej i mieszanej szybko się wchłania,
  • cery wrażliwej i z tendencją do wysuszania się

Jak stosować skwalan?

Zalecane stężenie w formulacjach to 1 do 100%.

Dzięki szerokim właściwościom surowca ma bardzo wiele zastosowań

  • Serum do twarzy- możesz zastosować skwalan bezpośrednio na cerę lub rozcieńczyć olejem.
  • Składnik kremów,
  • Substancja transportująca witaminy do skóry (w formie rozpuszczalnej w tłuszczach octan witaminy E, tetroizopalmitynian witaminy C , witamina A itp).

Przykładowe receptury ze skwalanem z trzciny cukrowej:

  • Serum do cery dojrzałej: zmieszaj 20ml skwalanu z 30ml olejem z dzikiej róży
  • Serum do cery mieszanej: zmieszaj 30ml skwalanu z 20ml olejem konopnym,
  • Serum do każdego rodzaju cery: zmieszaj 25% skwalanu z 25% olejem jojoba.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl