Dodaj Dowolną Świece Sojową, do koszyka zakupowego, WPISZ KOD: WOSK i ciesz się zakupami -10% w dół

Producenci
Blog kategorie

Stearyna SA Stabilizator Emulsji 500g ZSK

MGS.jpg.png
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,99 zł 13,90 zł 12.99
ilość szt.
Zyskujesz 12 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385900379
Pin It

Opis

Data ważności 06.2022

Kwas stearynowy jest naturalnie występującym kwasem tłuszczowym.

INCI: Stearic Acid, Palmitic Acid

W kosmetykach jest on używany do emulgowania, zagęszczania i stabilizacji emulsji a także jako składnik o działaniu nawilżającym i ochronnym. Dodanie kwasu stearynowego zwiększa również okres przydatności kosmetyku oraz sprawia, że emulsja jest bardziej jedwabista w dotyku i nabiera ładnego perłowego blasku.

Zaleca się stosować w stężeniu do 2-5%. Kwasem stearynowym można zastąpić w części wosk emulgujący (do 40%).

  

  • Przy produkcji mydła

Kwas stearynowy użyty do produkcji mydła zwiększa jego twardość i nadaje pianie pięknego perłowego blasku

(2 łyżki na 1kg).

 

  • Przy produkcji świec:

Może być również użyty dla podniesienia temperatury topnienia i zwiększenia twardości wosku świecowego

(6-12 łyżek na 1kg wosku).

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl