Producenci

Wosk Palmowy- Do Świec Zalewanych- 1kg Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,99 zł 17.99
ilość szt.
Zyskujesz 17 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.5
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385902427
Pin It

Opis

Wosk palmowy jest naturalnym woskiem roślinnym. Ma on wyższą twardość i wyższą temperaturę topnienia niż parafiny i wosk sojowy. Jego charakterystyczną cechą jest tworzenie się w trakcie stygnięcia kryształków, które tworzą na zastygłym wosku różnorodne wzory przypominające te, jakie powstają na przemarzniętych szybach z osadzającej się pary wodnej.

Wosk ten jest bardziej wymagający niż wosk sojowy. Ze względu na wyższą temperaturę utrudnione jest stosowanie olejków zapachowych/eterycznych. Trzeba dokładnie kontrolować temperaturę zalewania i stygnięcia.

Dzięki krystalizacji wosk palmowy pozwala na wykonywanie świec o niezwykłej fakturze.

Wosk palmowy można łatwo barwić i łatwo przyjmuje olejki zapachowe, ale stężenie zapachów nie powinno być większe niż 6%.

Wielkość wzorów powstających na świecach zależy od temperatury i szybkości stygnięcia. Im szybkość stygnięcia będzie mniejsza i świeca będzie dłużej stygła, tym wzory będą bardziej okazałe.

Temperatura topnienia: 61-65°C.

Naczynia powinny mieć temperaturę 25 - 30°C.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl