Zrób zakupy za 200zł i ciesz się wysyłką za jedyne 5zł

Olej z Czarnuszki nierafinowany 50ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 10,39 zł 10.39
Cena w innych sklepach: 10,39 zł
ilość szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385905251
Pin It

Opis

 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Olej nierafinowany z czarnuszki firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest podczas tłoczenia malutkich, czarnych nasion czarnuszki siewnej.

Przez Egipcjan nazywana była "Złotem faraonów. Co ciekawe, prawdopodobnie w grobie Tutenchamona znaleziono między innymi pojemniczek z olejem z czarnuszki, ponieważ miał on sobie zażyczyć, aby w jego grobowcu znalazł się ten olejek. W tamtych czasach doceniana była ona ze względu na swoje właściwości lecznicze.

Obecnie coraz częściej wykorzystywany jest w kosmetyce jako środek, który zapobiega trądzikowi oraz pomocny jest w walce z łupieżem.

Olej z nasion czarnuszki sprawdzi się do bardzo wielu typów skóry. Można go stosować do cery alergicznej, podrażnionej, wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz trądzikowej.



Skład chemiczny oleju z czarnuszki:

W prawie 85% olej z czarnuszki składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas linolowy i linolenowy. Dodatkowo zawiera także garbniki, fitosterole oraz wiele witamin jak: A, E, B1, B6 oraz związki mineralne: magnez, selen, wapń i żelazo.



Właściwości oleju z czarnuszki:

Olej z czarnuszki wzmacnia włosy oraz zmniejsza ich wypadanie. Dodatkowo stają się one bardziej lśniące i są mniej podatne na wypadanie. Chcąc poprawić kondycję swoich włosów warto olejować nim włosy. Nałożony olej na włosy należy potrzymać przez około 30 minut, a następnie go dokładnie zmyć. Olej ten zawiera również biotynę odpowiedzialną za wzrost włosów. Działanie tej substancji zostało potwierdzone naukowo. Pomaga również przy łysieniu, które ma podłoże bakteryjne lub jest negatywnym efektem przesuszonej skóry głowy. Bardzo ważne jest także stosowanie delikatnego oraz regularnego masażu skóry głowy przy użyciu oleju z czarnuszki. Taki zabieg wzmacnia cebulki włosów i zmniejszy ich wypadanie przy ich myciu i rozczesywaniu.

Olej z czarnuszki pomaga także w walce z bliznami. Rozjaśnia je oraz zmniejsza ich widoczność.


Jeśli zależy nam na wzmocnieniu oraz zagęszczeniu włosków naszych brwi to warto go stosować już przy samym demakijażu. Dodatkowo na noc można go rozprowadzić po brwiach palcem lub szczoteczką.


Działanie kosmetyczne składników zawartych w oleju z czarnuszki:

- posiada właściwości zmiękczające

- łagodzi stany zapalne

- zmniejsza ilość zaskórników

- poprawia koloryt skóry

- nawilża skórę

- reguluje pracę gruczołów łojowych

- przyspiesza gojenie się ran

- poprawia elastyczność skóry

- łagodzi objawy alergii


Postać oleju z czarnuszki:
Barwa oleju może być miodowa bądź ciemnobrązowa.

Sugerowanie stężenie: 5-100%

 

Jak można stosować olej z czarnuszki w domowych kosmetykach?

Serum na trądzik

Napełnij buteleczkę 30ml olejem z czarnuszki. Do tego dodaj pięć kropel oleju eterycznego herbacianego. Tak przygotowanym kosmetykiem smaruj nim twarz. Omijaj okolice oczu.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl