Sprawdź aktualne Promocje

Złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu sklepu. Po złożeniu zamówienia otrzymasz, na wskazany adres e-mail, informacje o kolejnych etapach jego realizacji. W razie konieczności obsługa sklepu będzie się z Tobą kontaktować także telefonicznie. Pamiętaj, że przysługuje Tobie prawo odstąpienia od umowy, bez podania przyczyny.

Producenci

Zrób Swój Kosmetyk to firma sprzedającą surowce kosmetyczne i opakowania, które posłużą do stworzenia własnego kosmetyku. 

 

Produkty dostępne:

oleje naturalne kosmetyczne, masła naturalne, glinki kosmetyczne, woski roślinne, olejki eteryczne, mydła i bazy mydlane, henny, barwniki do mydeł, kwasy kosmetyczne, peelingi, hydrolaty

Kim jesteśmy?

Zrób Swój Kosmetyk to firma zajmująca się sprzedażą produktów i akcesoriów związanych z szeroko pojętą ekologiczną pielęgnacją. Wytwarzamy i oferujemy klientom wszystko, co może być przydatne w dbaniu o urodę w zgodzie z naturą. Znajdziesz u nas naturalne produkty do kosmetyków DIY, takie jak masła i oleje, hydrolaty, zioła czy glinki. Nie brakuje substancji aktywnych, konserwujących oraz gotowych baz kosmetycznych. Producent Zrób Swój Kosmetyk oferuje także akcesoria i składniki do samodzielnego wykonywania świec: parafinę, woski, knoty, olejki zapachowe. Jeżeli szukasz sprzętu laboratoryjnego lub opakowań na kosmetyki DIY, nasz sklep z kosmetykami naturalnymi także ma coś dla Ciebie. Oprócz sprzedaży detalicznej proponujemy również ofertę hurtową.

Dlaczego naturalne produkty do kosmetyków DIY?

Skrót DIY pochodzi od angielskich słów „do it yourself”, czyli po prostu „zrób to sam”. Idea samodzielnego tworzenia kosmetyków jest coraz bardziej popularna. Łączy twórcze spędzanie czasu z bardziej świadomą, a co za tym idzie – zdrowszą – pielęgnacją. Komponując samemu specyfiki pielęgnacyjne, masz pełną kontrolę nad ich składem i procesem powstawania. Możesz eksperymentować, zmieniać proporcje, tworzyć dowolne warianty zapachowe. To świetna zabawa i relaks, a także oryginalny sposób na prezent.

Nasz sklep z półproduktami i kosmetykami naturalnymi zapewni Ci ogromny wybór wysokiej jakości produktów, które wykorzystasz w domowym laboratorium kosmetycznym. Możesz tworzyć toniki, kremy, mydła, olejki do masażu, musujące kule do kąpieli, a nawet aromaterapeutyczne świece.

Dodatkowa oferta

Producent naturalnych surowców do kosmetyków Zrób Swój Kosmetyk proponuje nie tylko składniki i akcesoria. Znajdziesz tu także mnóstwo pomysłów i przepisów na mydełka, balsamy, peelingi czy kule kąpielowe. Na naszym blogu dowiesz się wiele o pielęgnacji zgodnej z naturą oraz o możliwym zastosowaniu produktów dostępnych na stronie. Korzystając z naszych wskazówek, nauczysz się dobierać składniki najlepiej zaspokajające potrzeby Twojej skóry i włosów. Poznasz triki i ciekawe pomysły, m.in. dotyczące pielęgnacji podczas ciąży, walki z przebarwieniami czy wpływu konkretnych zapachów na samopoczucie.

Pozwól się uwieść magii natury!

Barwnik niemigrujący wodorozpuszczalny Fioletowy Neon 10ml

 Barwnik niemigrujący wodorozpuszczalny Fioletowy Neon 10ml
Barwnik niemigrujący wodorozpuszczalny Fioletowy Neon 10ml

Tworzysz mydła? Chcesz, aby Twoje produkty przyciągały wzrok swoim wyjątkowym, intensywnym kolorem? Barwnik niemigrujący fioletowy neonowy to doskonałe rozwiązanie, które nada Twoim wyrobom żywy i trwały kolor.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

6,99 zł

( 1 l = 699,00 zł )
szt

Kokoiloizetionian sodowy - Sodium Cocyl Isethionate SCI WIÓRKI 500g Chmara Blend

 Kokoiloizetionian sodowy - Sodium Cocyl Isethionate SCI  WIÓRKI 500g Chmara Blend
Kokoiloizetionian sodowy - Sodium Cocyl Isethionate SCI WIÓRKI 500g Chmara Blend

Sodium Cocoyl Isethionate to pochodna kwasu tłuszczowego kokosa (coconut) oraz kwasu izetionowego. Jest substancją myjącą i pianotwórczą, co oznacza, że tworzy pianę i pomaga w usuwaniu zanieczyszczeń z powierzchni skóry i włosów. Sodium Cocoyl Isethionate (SCI) to substancja powierzchniowo czynna, która jest szeroko stosowana w przemyśle kosmetycznym, zwłaszcza w produkcji proszków, szamponów do mycia skóry i włosów.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

76,90 zł

( 1 kg = 153,80 zł )
szt

Polysorbate 20 Emulgator 500ml Zrób Swój Kosmetyk

 Polysorbate 20 Emulgator 500ml Zrób Swój Kosmetyk
Polysorbate 20 Emulgator 500ml Zrób Swój Kosmetyk

Niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Substancja bezpieczna dla środowiska - biodegradowalna. Substancja hydrofilowa (rozpuszczalna w wodzie), dobrze tolerowana przez skórę i błony śluzowe, odporna na elektrolity zawarte w wodzie, w zasadowym pH ulega rozpadowi.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

39,90 zł

( 1 l = 79,80 zł )
szt

Alantoina Proszek 100g

Alantoina  Proszek 100g
Alantoina Proszek 100g

Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

22,59 zł

( 1 kg = 225,90 zł )
szt

Alantoina Proszek 1kg

Alantoina  Proszek 1kg
Alantoina Proszek 1kg

Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.

Dostępność: brak towaru

Cena:

95,00 zł

( 1 kg = 95,00 zł )

Alantoina 250g

Alantoina 250g
Alantoina 250g

Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

42,90 zł

( 1 kg = 171,60 zł )
szt

Alantoina 500g

Alantoina 500g
Alantoina 500g

Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

65,00 zł

( 1 kg = 130,00 zł )
szt

Alantoina Proszek 50g

Alantoina Proszek 50g
Alantoina Proszek 50g

Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.

Dostępność: brak towaru

Cena:

14,90 zł

( 1 kg = 298,00 zł )

Alkohol Cetylowy 100g Chmara Blend

Alkohol Cetylowy 100g Chmara Blend
Alkohol Cetylowy 100g Chmara Blend

Alkohol cetylowy firmy Zrób Swój Kosmetyk otrzymywany jest z kwasu palmitylowego i oleju z pestek palmowych, alkohol cetylowy należy do emolientów tłustych, wpływa na twardość i konsystencję. Alkohol tworzy warstwę okluzyjną na powierzchni skóry zmniejszając parowanie wody z powierzchni naskórka, zmiekczając i wygładzając naskórek, jest kompatybilny z zwiększośćą  popularnych składników.

Dostępność: brak towaru

Cena:

16,25 zł

( 1 kg = 162,50 zł )

Alkohol Cetylowy 1kg Chmara Blend

Alkohol Cetylowy 1kg Chmara Blend
Alkohol Cetylowy 1kg Chmara Blend

Alkohol cetylowy jest popularnym środkiem używanym do zagęszczania, zwiększenia lepkości i poprawy spójności kosmetyków (także bezwodnych). 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

55,90 zł

( 1 kg = 55,90 zł )
szt

Alkohol Cetylowy 250g Chmara Blend

Alkohol Cetylowy 250g Chmara Blend
Alkohol Cetylowy 250g Chmara Blend

Alkohol cetylowy jest popularnym środkiem używanym do zagęszczania, zwiększenia lepkości i poprawy spójności kosmetyków (także bezwodnych). Używany jest również jako koemulgator, stabilizator piany i składnik o działaniu nawilżającym.

Dostępność: brak towaru

Cena:

27,90 zł

( 1 kg = 111,60 zł )

Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 10ml Chmara Blend

Astaksantyna 5%  Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 10ml Chmara Blend
Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 10ml Chmara Blend

Astaksantyna 5% w oleju  to surowiec kosmetyczny, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród producentów nowoczesnych i zaawansowanych produktów pielęgnacyjnych. Pozyskiwany z alg zielenicowych Haematococcus pluvialis, ekstrakt ten jest ceniony ze względu na wysoką zawartość naturalnego karotenoidu – astaksantyny, należącej do grupy ksantofili.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

43,90 zł

( 1 l = 4 390,00 zł )
szt

Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 5ml Chmara Blend

Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing  5ml Chmara Blend
Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 5ml Chmara Blend

Astaksantyna 5% w oleju  to surowiec kosmetyczny, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród producentów nowoczesnych i zaawansowanych produktów pielęgnacyjnych. Pozyskiwany z alg zielenicowych Haematococcus pluvialis, ekstrakt ten jest ceniony ze względu na wysoką zawartość naturalnego karotenoidu – astaksantyny, należącej do grupy ksantofili.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

26,90 zł

( 1 l = 5 380,00 zł )
szt

Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 30ml Chmara Blend

Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 30ml Chmara Blend
Astaksantyna 5% Silny Przeciwutleniacz Składnik Receptur Anti Ageing 30ml Chmara Blend

Astaksantyna 5% w oleju  to surowiec kosmetyczny, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród producentów nowoczesnych i zaawansowanych produktów pielęgnacyjnych. Pozyskiwany z alg zielenicowych Haematococcus pluvialis, ekstrakt ten jest ceniony ze względu na wysoką zawartość naturalnego karotenoidu – astaksantyny, należącej do grupy ksantofili.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

94,00 zł

( 1 l = 3 133,33 zł )
szt

Baicapil Składnik do Odżywek Gęste i Zdrowe Włosy 10ml Chmara Blend

Baicapil Składnik do Odżywek Gęste i Zdrowe Włosy  10ml Chmara Blend
Baicapil Składnik do Odżywek Gęste i Zdrowe Włosy 10ml Chmara Blend

Baicapil™ to połączenie trzech roślin (Scutellaria baicalensis, kiełki Triticum vulgare i kiełki Glycine max), tarczycy bajkalskiej, kiełki soi i pszenic, które aktywują komórki macierzyste mieszka włosowego, chroniąc przed starzeniem się skóry i wypadaniu włosów

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

23,90 zł

( 1 l = 2 390,00 zł )
szt

Bakuchiol 3g NIEDOWAŻKA

Bakuchiol 3g NIEDOWAŻKA
Bakuchiol 3g NIEDOWAŻKA

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

40,00 zł

szt
  • nowość

Bakuchiol 5g Chmara Blend

Bakuchiol 5g Chmara Blend
Bakuchiol 5g Chmara Blend

Bakuchiol to botaniczny związek pozyskiwany z roślin Psoralea corylifolia oraz Otholobium pubescens, najczęściej w zaawansowanym procesie ekstrakcji CO₂ w stanie nadkrytycznym. Zyskuje coraz większą popularność w branży kosmetycznej, zwłaszcza wśród entuzjastów naturalnej pielęgnacji, którzy poszukują roślinnych alternatyw dla syntetycznych składników.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

75,90 zł

( 1 kg = 15 180,00 zł )
szt

Barwnik Fioletowy do Bazy Glicerynowej 10ml

Barwnik Fioletowy do Bazy Glicerynowej 10ml
Barwnik Fioletowy do Bazy Glicerynowej 10ml

Barwnik do mydła glicerynowego NIEMIGRUJĄCY Fioletowy, 10ml Buteleczki posiadają kroplomierz.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

6,49 zł

szt

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Biały 10ml

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Biały 10ml
Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Biały 10ml

Barwnik do mydła NIEMIGRUJĄCY Biały, 10ml Buteleczki posiadają kroplomierz.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

5,69 zł

( 1 l = 569,00 zł )
szt

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Czarny 10ml

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Czarny 10ml
Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Czarny 10ml

Barwnik do mydła NIEMIGRUJĄCY Czarny, 10ml Buteleczki posiadają kroplomierz.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

4,99 zł

szt

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Czerwony 10ml ZEEM

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Czerwony 10ml ZEEM
Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Czerwony 10ml ZEEM

Barwnik do mydła NIEMIGRUJĄCY Czerwony, 10ml. Buteleczki posiadają kroplomierz.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

6,49 zł

( 1 l = 649,00 zł )
szt

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Liliowy 10ml

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Liliowy 10ml
Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Liliowy 10ml

Barwnik do mydła NIEMIGRUJĄCY Liliowy, 10ml Buteleczki posiadają kroplomierz.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

6,49 zł

( 1 l = 649,00 zł )
szt

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Niebieski 10ml ZEEM

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Niebieski 10ml ZEEM
Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Niebieski 10ml ZEEM

Barwnik do mydła NIEMIGRUJĄCY Niebieski, 10ml. Buteleczki posiadają kroplomierz.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

6,49 zł

( 1 l = 649,00 zł )
szt

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Pomarańczowy 10ml ZEEM

Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Pomarańczowy 10ml ZEEM
Barwnik niemigrujący do Bazy Glicerynowej Pomarańczowy 10ml ZEEM

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 1 - 3 dni

Cena:

4,99 zł

( 1 l = 499,00 zł )
szt
Produkt dnia
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026

29,24 zł

Cena regularna: 38,99 zł

Najniższa cena: 33,14 zł
szt
Promocje
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026

10,45 zł

Cena regularna: 20,90 zł

Najniższa cena: 20,90 zł
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026

17,94 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026

5,95 zł

Cena regularna: 11,90 zł

Najniższa cena: 7,14 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml

7,74 zł

Cena regularna: 12,90 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026

0,28 zł

Cena regularna: 27,90 zł

Najniższa cena: 1,40 zł
Masło Kokum 1kg Chmara Blend
Masło Kokum 1kg Chmara Blend

77,00 zł

Cena regularna: 110,00 zł

Najniższa cena: 89,00 zł
szt
Masło Kokum 200g  Chmara Blend
Masło Kokum 200g Chmara Blend

32,13 zł

Cena regularna: 45,90 zł

Najniższa cena: 23,90 zł
szt
Masło Kokum 100g  Chmara Blend
Masło Kokum 100g Chmara Blend

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 17,90 zł
szt
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab

6,71 zł

Cena regularna: 9,59 zł

Najniższa cena: 9,59 zł
szt
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend

8,19 zł

Cena regularna: 27,30 zł

Najniższa cena: 27,30 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend

8,80 zł

Cena regularna: 22,00 zł

Najniższa cena: 15,40 zł
szt
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026

29,24 zł

Cena regularna: 38,99 zł

Najniższa cena: 33,14 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml  Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml Chmara Blend Data 31.08.2026

7,43 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 8,42 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026

26,00 zł

Cena regularna: 260,00 zł

Najniższa cena: 52,00 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026

5,38 zł

Cena regularna: 26,90 zł

Najniższa cena: 10,76 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl