Producenci
Receptury i przepisy

Ekstrakt z Aloesu 10ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,99 zł 5.99
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385905213
Pin It

Opis

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice

Ekstrakt z aloesu firmy Zrób Swój Kosmetyk ma wodną postać. Jest to śluzowaty płyn otrzymywany z liści A. barbadensis . Głównym składnikiem aktywnym są polisacharydy.

Ekstrakt z aloesu wzmacnia działanie kremów, balsamów oraz kosmetyków, które mają korzystny wpływ dla cery problematycznej, wrażliwej, dojrzałej i trądzikowej. Jako, że posada właściwości nawilżające, oczyszczające a także działa przeciwstarzeniowo sprawia, że warto stosować go w codziennej pielęgnacji każdego typu cery.

 

Skład chemiczny żelu aloesowego:

Głównym składnikiem aktywnym ekstraktu aloesowego są polisacharydy. Mają one zdolność do zatrzymywania dużej ilości wody. Ta właściwość pomaga także roślinie przeżyć w bardzo suchych warunkach. Śluz tej rośliny posiada także związek aktywny acemannan. Dodatkowo w jego składzie znajdziemy także aminokwasy, saponiny, kwasy organiczne, sole nieorganiczne oraz witaminy A, C, E oraz z grupy B. Nie brakuje mu również takich składników jak fosfor, wapń, siarka, magnez oraz potas.

 


Właściwości ekstraktu aloesowego:

Ekstrakt z aloesu posiada ogromną ilość pozytywnych właściwości dla naszej skóry. Najważniejszymi z nich są: rozjaśnianie przebarwień, nawilżanie oraz łagodzenie podrażnień. Oprócz tego posiada właściwości bakteriobójcze i przeciwgrzybiczne.

Jest częstym składnikiem szamponów, odżywek, balsamów, kremów do opalania pomadek oraz kosmetyków do demakijażu. Ekstrakt z aloesu łagodzi podrażnienia, a co najważniejsze nie zapycha porów. Pozwala nawilżyć skórę i sprawić, że będzie ona czysta i promienna. Dodatkowo to zastrzyk wielu witamin takich jak A,B, C i E, które odżywią i zregenerują każdy typ cery.

 

Do pielęgnacji skóry twarzy:

Aloes bardzo często stosowany jest w pielęgnacji skóry twarzy. Dzięki swoim właściwościom nawilżającym oraz regenerującym stosowany może być na każdy rodzaj skóry. Istotnym faktem jest to, że może być nakładany bezpośrednio na skórę bez konieczności jakiegokolwiek rozcieńczania. Można go także stosować pod olej, który nie posiada właściwości nawilżających. Warto też go stosować na opuchlizny pod oczami.

 

Zmniejsza podrażnianie

Aloes pomoże, gdy przesadzimy z nadmiernym opalaniem podczas lata. Nałożony bezpośrednio na skórę pomoże zmniejszyć nieprzyjemne pieczenie oraz przyspieszy regenerację. Stosując go po goleniu czy depilacji pozbędziemy się niechcianych podrażnienie oraz zaczerwień. Dodatkowo nawilży skórę i będzie ona jeszcze bardziej jędrna i elastyczna.

 

Działanie kosmetyczne składników zawartych w ekstrakcie aloesowym:

- łagodzi stany zapalne

- łagodzi podrażnienia skóry

- zmniejsza obrzęki

- zmiękcza skórę

- łagodzi świąd

- zmniejsza zaczerwienienie skóry

- rozjaśnia blizny

- łagodzi obrzęki po ukąszeniach owadów

- nawilża włosy i skórę głowy

 

Sugerowanie stężenie: Od 0,5% do 5%

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl