Dodaj Ekstrakt z Kiwi do koszyka zakupowego, WPISZ KOD: KIWI i ciesz się zakupami -3% w dół

Producenci
Blog kategorie

Ekstrakt z oczaru Wirginijskiego w płynie 50ml Calaya

Dostępność: brak towaru
Cena: 9,89 zł 9.89
Cena w innych sklepach: 9,89 zł
ilość szt.
Zyskujesz 9 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Calaya
Kod produktu: CY-165
Pin It

Opis

Płynny ekstrakt alkoholowy (14-15%) pozyskiwany z liści, kwiatów i kory drzewa oczaru wirginijskiego. Jeden z najpopularniejszych, roślinnych składników o działaniu ściągającym. Doskonały wybór dla posiadaczy cery tłustej i trądzikowej.

Dzięki właściwościom antyseptycznym, antybakteryjnym i regenerującym może być stosowany w płynach po goleniu. Sprawdza się jako składników toników do cery przetłuszczającej się.

Działanie ekstraktu z oczaru wirginijskiego :

  • ściągające
  • przeciwzapalne
  • grzybobójcze
  • miejscowo tamujące krew
  • przyspieszające ziarninowanie.

Ekstrakt alkoholowy oczaru wirginijskiego stosujemy bezpośrednio na rany, miejsca zmienione chorobowo, zapalenia skóry i błon śluzowych, czyraki, dolegliwości żylakowe, świąd skóry, zmiany grzybicze skóry (głównie stóp), oparzenia, zranienia, otarcia skóry, użądlenia i ukąszenia owadów.

Sposób użycia:
Płyn do zastosowania zewnętrznego. Jako dodatek do kremów, balsamów, lotionów.

Typ skóry: Tłusta, Trądzikowa
Działanie: Przeciwgrzybicze , Przeciwtrądzikowe, Przeciwzapalne, Przeciwłupieżowe, Ściągające, Przeciwbakteryjne, Antyseptyczne
Specjalna pielęgnacja twarzy: Zaskórniki, Tłusta strefy T (czoło, nos i broda), Trądzik, Nadmiar sebum i rozszerzone pory
Specjalna pielęgnacja ciała: Wykwity skórne, Grzybica skóry, Grzybica paznokci
Specjalna pielęgnacja włosów: Łupież, Łojotok
Wypróbuj w recepturach do twarzy: Maseczki, Toniki, Preparaty punktowe
Wypróbuj w recepturach do ciała: Mieszanki do kąpieli, Maści
Wypróbuj w recepturach do włosów: Wcierki do skóry głowy, Szampony
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml): 0,976-0,982 g/ml

Cechy:

INCI: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water (86 - 85%) / Alcohol - (14 - 15%)
Typ produktu: Ekstrakt wodno-alkoholowy
Rola składnika w gotowym kosmetyku: Substancja aktywna, Naturalny konserwant
Postać: Płyn
Gęstość / Gęstość nasypowa (g/ml): 0,976-0,982 g/ml
Wartość Ph: 3.0-5.0 pH
Rozpuszczalność: w wodzie, w glikolu
Zastosowanie: środki czystości, kosmetyki
Uwagi: Załączone zdjęcie jest jedynie materiałem archiwalnym. Aktualne fotografie produktu pojawią się niebawem.
Przeciwwskazania: Omijaj okolice oczu

 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl