Telefon czynny po 12stej, Prosimy o cierpliwość w wysyłce zamówień. Czas realizacji 2-7 dni roboczych

Producenci

Glukozyd laurylowy Lauryl Glucoside 500g Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: brak towaru
Cena: 22,98 zł 22.98
ilość szt.
Zyskujesz 22 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385900430
Pin It

Opis

Glukozyd laurylowy

INCI: Lauryl Glucoside

Nazwa zwyczajowa: Poliglukozyd laurylowy

Glukozyd laurylowy to pochodna kwasu glutaminowego i kwasów tłuszczowych (z oleju kokosowego). Jest to niejonowy środek powierzchniowo czynny, wytwarzany z naturalnych surowców. Glukozyd laurylowy jest bardzo łagodny i łatwo ulega biodegradacji.

Glukozyd laurylowy sprawdzi się jako składnik szamponów, żeli pod prysznic, żeli do mycia twarzy, płynów micelarnych a także kosmetyków dla dzieci.

Glukozyd Laurylowy może być stosowany do pielęgnacji skóry i włosów. Jest łagodny dla oczu, dlatego sprawdzi się w domowym płynie micelarnym, czy szamponie dla maluszka.

 

 Właściwości:

  • pełni rolę emulgatora O/W,
  • stabilizuję i poprawia jakość piany,
  • pełni rolę solubilizatora, umożliwia wprowadzenie do roztworu wodnego substancji nierozpuszczalnych w wodzie. np. kompozycje zapachowe, wyciągi roślinne, substancje tłuszczowe.
  • rozpuszcza się w wodzie,
  • bezpieczny dla środowiska-biodegradowalna,
  • trwały w środowisku zasadowym.

W niższych temperaturach glukozyd laurylowy staje się gęsty, dlatego przed użyciem należy włożyć do ciepłej wody.


pH-11,5-12,5
Gęstość 1.07 g / ml

Sugerowane stężenie

 

W szamponach - do 20%

W żelach i płynach do kąpieli, mydłach w płynie - do 30%

 

Przepisy z glukozydem laurylowym

Przepisy na żel i płyny do mycia twarzy i ciała

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl