Telefon czynny po 12stej, Prosimy o cierpliwość w wysyłce zamówień. Czas realizacji 2-7 dni roboczych

Producenci

Hydrolat z kwiatu pomarańczy (Neroli) - Cera Naczyniowa -100ml Esent

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,59 zł 11.59
Cena w innych sklepach: 11,59 zł
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Esent
Kod produktu: 5902574356086
Pin It

Opis

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Hydrolat z kwiatów pomarańczy / Orange tree flower organic distillate
INCL :Orange tree flower organic distillate -Citrus aurantium amara (Bitter Orange), Water, Potassium sorbate, Sodium benzoate, Citric acid

Numer CAS 72968-50-4, 7732-18-5
Numer EINECS 277-143-2, 231-791-2

pH - 3.8-4.0

Hydrolat pozyskiwany ze świeżych kwiatów gorzkiej pomarańczy ( Citrus Aurantium Amara ) w procesie destylacji parą wodną. Ma postać niemal bezbarwnego płynu o korzennym zapachu. 

Certyfikowany jako surowiec organiczny we Francji.

Kraj pochodzenia surowca  Francja

Działanie:

Stosowany na skórę łagodzi stany zapalne, działa kojąco, zmniejsza zaczerwienienia. Chroni zwarty w skórze kolagen i elastynę przed przedwczesnym rozkładem ( czyli spowalnia oznaki starzenia ). Inną jakże pożądaną cechą hydrolatu jest regulacja pracy gruczołów łojowych i stymulacja mikrokrążenia w skórze stąd polecany jest do cery tłustej , trądzikowej, naczyńkowej z zaczerwienieniami itp. Zawiera w swym składzie bioflawonoidy działające antyoksydacyjnie.

Ma delikatne właściwości ściągające stąd nie należy go stosować przy cerze bardzo suchej.

Aromat hydrolatu działa relaksująco i tonizująco, nie powodując jednocześnie senności.

 

Stosowanie.

Hydrolat jest znakomitym surowcem/ bazą do przygotowania mgiełek, płynów micelarnych, płynów tonizujących. Hydrolat ma stosunkowo niskie pH może podrażniać skórę bardzo delikatną. 

Zlecane stężenie w tego typu formułach kosmetycznych to 30-100%.

Można go używać jako dodatek/składnik kremów/serum, składnik hypoalergicznych perfum , czy jako dodatek do płynów do higieny intymnej. We wszystkich formulacjach, wniesie swoje właściwości antysptyczne, kojące, i regenerujące.

W kosmetyce często używany jest do rozrabiania peelingów lub maseczek w proszku, jako składnik wód perfumowanych.


Informacje chemiczne.

Przejrzysty ( słomkowy ) płyn, świeży korzenno-cytrusowy zapach
pH - 3.8

Układ Konserwujący : Potassium sorbate, Sodium benzoate, Citric acid

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl