Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Mydło Kastylijskie Różane 100g
Mydło Kastylijskie Różane 100g
10,89 zł
szt.
Zestaw na Płyn dwufazowy do Cery Suchej
Zestaw na Płyn dwufazowy do Cery Suchej
21,59 zł
Olej z glistnika jaskółcze ziele 25ml Vivio
Olej z glistnika jaskółcze ziele 25ml Vivio
12,50 zł
Masło Oliwne (Oliwkowe) 125g ART
Masło Oliwne (Oliwkowe) 125g ART
13,69 zł
szt.
Masło Shea Nierafinowane 5kg Karite  ZSK
Masło Shea Nierafinowane 5kg Karite ZSK
150,00 zł 150,00 zł
szt.
Masło Shea Rafinowane 50g ART
Masło Shea Rafinowane 50g ART
4,45 zł
szt.
Naturalny olejek Kmnikowy 10ml Etja
Naturalny olejek Kmnikowy 10ml Etja
12,50 zł
Curry  mielone 150g Agnex
Curry mielone 150g Agnex
4,25 zł 3,99 zł
szt.
Zestaw Do Cery Trądzikowej z Mydłem Borowinowym
Zestaw Do Cery Trądzikowej z Mydłem Borowinowym
45,86 zł
Naturalny olejek Jałowcowy 10ml Etja
Naturalny olejek Jałowcowy 10ml Etja
8,09 zł
Olej z wiesiołka 100ml + witamina E Granum
Olej z wiesiołka 100ml + witamina E Granum
21,59 zł 20,89 zł
Zestaw startowy Trzy Minerały
Zestaw startowy Trzy Minerały
18,79 zł
szt.
Sorbinian Potasu 100g Agnex
Sorbinian Potasu 100g Agnex
5,99 zł
szt.
Olej palmowy rafinowany 20kg
Olej palmowy rafinowany 20kg
155,00 zł
Kozieradka ziarno 100g Vivio
Kozieradka ziarno 100g Vivio
2,29 zł
szt.
Cytrynian sodu 100g
Cytrynian sodu 100g
3,29 zł
szt.

Kwas askorbinowy-witamina C ULTRA FINE 20 g Esent

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 - 5 dni
Cena: 6,98 zł 6.98
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Esent
Kod produktu: 5902574356345
Pin It

Opis

Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Witamina C ULTRAFINE / Ascorbic Acid Ultra Fine Powder
INCL : L(+)-Ascorbic Acid
Numer CAS 50-81-7
Numer EINECS 200-066-2

Kwas askorbinowy-witamina C  ULTRA FINE

Witamina C , biologicznie aktywna postać witaminy C , stosowana w kosmetyce od dawna, ceniona za poprawę jędrności i elastyczności skóry. W wersji ULTRA-FINE mająca postać delikatnego pudru znakomicie ułatwiającego sporządzanie roztworów (serum).


Działanie.

Witamina C, jest jednym z czynników mających wpływ na syntezę kolagenu i elastyny w skórze. Dzięki temu przy regularnym stosowaniu ujędrnia i uelastycznia skórę, a dzięki wzmocnieniu włókien kolagenowych pośrednio , poprawia owal twarzy.

Regularne stosowanie witaminy C ma korzystny wpływ na naczynia włosowate w skórze, uszczelnia ich ściany i poprawia elastyczność.

Czysto kosmetycznym skutkiem stosowania witaminy C jest poprawa kolorytu - rozjaśnienie cery.

Jest znakomitym antyoksydantem, wspomaga i przyspiesza proces leczenia po oprzeniach słonecznych, wspomaga leczenie trądziku.

Stosowana na włosy ogranicza przetłuszczanie włosów, nadaje im puszystość.

 

Zastosowanie.

Dzięki stosowaniu zewnętrznemu witaminy C, osiągamy lepsze nasycenie skóry tą witaminą, niż w przypadku suplementacji doustnej.

Witamina C ULTRA-FINE jest witaminą rozpuszczalną w wodzie i właśnie w postaci wodnego roztworu (serum) , aplikujemy ją na skórę. Zalecane stężenie to roztworu to od 5 do 20% .

Do wszystkich formuł kosmetycznych dodajemy ja w fazie wodnej.

W związku z niską stabilnością witaminy w środowisku wodnym , najkorzystniej jest dodać witaminę C do wody bezpośrednio przed nałożeniem na skórę, można też przygotowywać niewielkie porcje roztworu i przechowywać w lodówce , w żadnym wypadku nie wystawiać  na działanie światła słonecznego


Dzięki pudrowej postaci witamina rozpuszcza się w wodzie bez porównania lepiej i szybciej niż forma kryształkowa. Wystarczy lekko wymieszać z wodą, bądź inna bazą którą może być np : kwas hialuronowy w żelu, bądź krem ( do kremu witaminę można dodać tuż przed aplikacją mieszając składniki na dłoni )

Witaminę C stosujemy raz, dwa razy tygodniu.

W niewielkich ilościach witaminę C możemy dodawać również do odżywek i szamponów do włosów.

Roztwór wodny witaminy C ma kwaśny odczyn, dlatego w przypadku bardzo delikatnej cery, zalecam stosowanie niższych stężeń - 5-10%.


Informacje chemiczne.

Skład INCI L(+)-Ascorbic Acid
Ciężar właściwy/nasypowy 0,83g/ml
Zalecane stężenie 5-20 %
Właściwości fizyczne biały puder, bez zapachu
Rozpuszcza się w wodzie w oleju tworzy zawiesinę.

 

Informacje o pochodzeniu.

Produkt wyprodukowany przez Holenderską firmę DSM Nutritional, konfekcjonowany w Polsce.


Informacje o przechowywaniu.

Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem słonecznym. Roztwór wodny przechowywać w lodówce przez okres max 7 dni.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,05 zł
szt.
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
1,31 zł
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
0,65 zł
Pudełko apteczne 100ml
Pudełko apteczne 100ml
1,39 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,47 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,40 zł
szt.
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
15,99 zł
szt.
Butelka szklana brązowa z atomizerem 100ml
Butelka szklana brązowa z atomizerem 100ml
2,39 zł
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 50ml
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 50ml
2,29 zł
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
34,00 zł
szt.
Naturalny olejek lawendowy 30ml Vivio
Naturalny olejek lawendowy 30ml Vivio
16,49 zł
szt.
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
13,59 zł 13,10 zł
szt.
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 100ml
Butelka szklana brązowa z pipetą czarną 100ml
2,79 zł
Wosk sojowy do świec i masażu 500g
Wosk sojowy do świec i masażu 500g
18,50 zł
Masło Kakaowe Surowe Nierafinowane Zapach 100g ZSK
Masło Kakaowe Surowe Nierafinowane Zapach 100g ZSK
11,99 zł
Olej Rycynowy Rafinowany 1kg ART
Olej Rycynowy Rafinowany 1kg ART
29,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl