Olej Abisyński Rafinowany- Cera dojrzała i Sucha- 100ml Esent

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 22,49 zł 22.49
Cena w innych sklepach: 22,49 zł
ilość szt.
Zyskujesz 22 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Esent
Kod produktu: 5902574350770
Pin It

Opis

Olej Abisyński pozyskiwany jest z nasion Modraka abisyńskiego zwanego też kapustą abisyńską (Crambe hispanica). Roślina ta naturalnie występuje w Afryce Północnej, a uprawiana jest również wielu krajach basenu Morza Śródziemnego.

Olej abisyński zawiera wyjątkowo dużo kwasu erukowego ( długołańcuchowy kwas tłuszczowy ), właśnie obecność tego kwasu decyduje o korzystnym działaniu tego oleju na skórę ,włosy i paznokcie.

  • Działanie.

Olej abisyński wchłania się szybko intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki ( nawet przy skórze bardzo suchej ).

Stąd zaleca się stosowanie oleju przy cerze dojrzałej i przesuszonej.

Po aplikacji nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Świetnie sprawdza się do nawilżania skóry po wysuszających zabiegach.

W kosmetyce stosowany bardzo często, jako składnik kremów nawilżających, pomadek ( pozostawia przyjemne uczucie nawilżenia na ustach ) i w kosmetykach kolorowych ( rewelacyjnie rozprowadza pigmenty ). Olej szybko penetruje skórę nie zatykając porów.

Stosowany bezpośrednio na włosy (bądź jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji włosów ) nadaje/przywraca włosom naturalny połysk, pozostawia włosy miękkie i elastyczne.


Zastosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. 

Możemy go też stosować jako dodatek do kosmetyków ( w kremach do 4 %, produkty do mycia do 2%, pomadki do 10%, kosmetyka kolorowa do 1,5 % ).
Na włosy można go stosować jako baza do zabiegu "olejowania" (tak na suche jak i mokre włosy , byleby nie przesadzić z ilością ), lub jako dodatek do odżywek ( do 2 % ).

Informacje chemiczne.

  • Olej organiczny o kolorze słomkowym i gęstości 0,8g/ml. Olej ma właściwości antyoksydacyjne.
  • Informacje o pochodzeniu i przechowywaniu
  • Surowiec pochodzi z Maroka, konfekcjonowany jest w UK/PL.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl