Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
Olej z drzewa herbacianego 50ml Vivio
16,59 zł
Kawa Żołędziówka EKO 100g - Dary Natury
Kawa Żołędziówka EKO 100g - Dary Natury
6,45 zł 6,00 zł
szt.
Sorbinian Potasu 100g Agnex
Sorbinian Potasu 100g Agnex
5,99 zł
szt.
Kurkuma mielona 100g Vivio
Kurkuma mielona 100g Vivio
3,29 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,47 zł
szt.
Olejek zapachowy Leśny 6ml  Aroma
Olejek zapachowy Leśny 6ml Aroma
2,99 zł
Naturalny olejek Pichtowy 10ml  Etja
Naturalny olejek Pichtowy 10ml Etja
7,99 zł
Wosk pszczeli biały (bielony)  50g
Wosk pszczeli biały (bielony) 50g
6,50 zł
szt.
Olej konopny kosmetyczny  50ml Granum
Olej konopny kosmetyczny 50ml Granum
6,99 zł
Guma Ksantan 1kg Agnex
Guma Ksantan 1kg Agnex
31,73 zł
szt.
Olej Rycynowy Rafinowany 1kg ART
Olej Rycynowy Rafinowany 1kg ART
29,00 zł
szt.
Olejek zapachowy Piżmo 10ml Aroma
Olejek zapachowy Piżmo 10ml Aroma
4,32 zł
Naturalny olejek  Tymiankowy 10ml  Etja
Naturalny olejek Tymiankowy 10ml Etja
7,99 zł
Zestaw na Płyn dwufazowy do Cery Suchej
Zestaw na Płyn dwufazowy do Cery Suchej
21,59 zł
Naturalny olejek  Cyprysowy 10ml Etja
Naturalny olejek Cyprysowy 10ml Etja
10,89 zł 10,13 zł
szt.

Olej Rycynowy Rafinowany 4kg Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 - 5 dni
Cena: 108,00 zł 108.00
ilość szt.
Zyskujesz 108 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: ST-11
Pin It

Opis

Olej rycynowy 

Ricinus Communis Seed Oil

Olej rycynowy jest pozyskiwany z nasion rośliny o nazwie rącznik pospolity występującej w Indiach i Afryce. Jest bardzo popularny i stosowany na szeroką skalę w przemyśle kosmetycznym jako składnik kremów, mydeł, masek, pomadek czy błyszczyków.

Olejek ze względu na swoje właściwości nadaje się do skóry wrażliwej. Stosowany jako płyn oczyszczający i do demakijażu, skutecznie zmywa makijaż i czyści skórę, nie zaburzając przy tym gospodarki lipidowej i wydzielania sebum. Mogą go bezpiecznie stosować osoby z cerą mieszaną i trądzikową. 

Olejek rycynowy doskonale sprawdza się nie tylko w pielęgnacji skóry, ale również włosów, brwi, rzęs oraz paznokci.
 
Olej rycynowy jest idealny do balsamów do ust, nadaje ustom pięknego połysku. Używany jest także w olejkach do kąpieli, perfumach, szminkach, kremach do golenia, balsamach, maseczkach do twarzy, w szamponach, odżywkach do włosów. Jest popularnym olejem w recepturach mydła, gdyż tworzy obfitą i stabilną pianę.            W stężeniu 3 – 5% olej rycynowy daje obfitą pianę. Jest ponadto ważnym składnikiem kremów do golenia.
 
 
 
Przepis na domowe kosmetyki z dodatkiem oleju rycynowego znajdziesz TUTAJ
 
 

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,05 zł
szt.
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
0,69 zł
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
1,39 zł
szt.
Pudełko apteczne 100ml
Pudełko apteczne 100ml
1,39 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,47 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,45 zł
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
15,99 zł
szt.
Masło Shea Nierafinowane 500g (0,5kg) Karite ZSK
Masło Shea Nierafinowane 500g (0,5kg) Karite ZSK
24,00 zł
Siarczan Magnezu (Sól Epsom) 1kg Stanlab
Siarczan Magnezu (Sól Epsom) 1kg Stanlab
9,99 zł
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
34,00 zł
szt.
Soda Oczyszczona 1kg Trzy Ziarna
Soda Oczyszczona 1kg Trzy Ziarna
4,99 zł
szt.
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
13,99 zł 13,94 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl