Producenci

Olej Rycynowy Rafinowany 50ml Zrób Swój Kosmetyk

olej-rycynowy-50ml-zsk.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,52 zł 4,79 zł 2.52
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385900607
Pin It

Opis

Data ważności 02.2022

INCI: Ricinus Communis Seed Oil

Olej rycynowy rafinowany firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z nasion rącznika pospolitego, występującego w Indiach i Afryce. Olej ma postać gęstej żółtej cieczy, działa jak bariera ochronna przed czynnikami zewnętrznymi.

Olej rycynowy polecany jest do pielęgnacji:

  • Cery mieszanej i trądzikowej,
  • Rzęs, brwi, końcówek włosów,

Właściwości oleju rycynowego Zrób Swój Kosmetyk:

  • Wykazuje powinowactwo keratyny, stymuluje wzrost włosów i ma działanie ochronne.
  • Pozytywnie wpływa na nawilżenie skóry, dzięki bogatej zawartości w kwasy tłuszczowe.

Olej rycynowy zastosowanie w kosmetykach:

  • mydła sodowe w procesie na zimno,
  • maski do włosów,
  • pomadki i błyszczyki
  • środkach do demakijażu,
  • kremy do golenia,
  • w preparatach pielęgnacyjnych do rzęs i brwi,

Olej rycynowy dodanych już 5% do mydła daje obfitą pianę. Olej stosowany jako dodatek w szminkach, błyszczykach, pomadkach nadaje ustom piękny połysk.


Sugerowane stężenie: 1-100%,

Sugerowane wykorzystanie oleju rycynowego w kosmetykach:

  • Olejek stosuj z innym olejem kosmetycznym na brwi, rzęsy, końcówki włosów.

  • Dodaj do odżywki do włosów. Na 100g gotowego produktu dodaj 1-5ml olejku rycynowego.

Przepis na domowe kosmetyki z dodatkiem oleju rycynowego znajdziesz TUTAJ

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl