Dodaj Dowolną Świece Sojową, do koszyka zakupowego, WPISZ KOD: WOSK i ciesz się zakupami -10% w dół

Olej Ryżowy Rafinowany 50ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,99 zł 5.99
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385904834
Pin It

Opis

Olej ryżowy

INCI: Oryza Sativa (Rice) Bran Oil

Olej Ryżowy firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskuje się z otrąb ryżowych w procesie ekstrakcji rozpuszczalnikami organicznymi. Bogaty jest między innymi w kwas linolowy, oleinowy, mirystynowy, a także stearynowy. Nazywany jest olejem młodości, ponieważ zawiera witaminę E oraz ceramidy, które odżywiają skórę i wygładzają zmarszczki.

Bardzo dobrze wchłania się w skórę i nie pozostawia tłustego filmu. Olej ryżowy bardzo często stosowany jest przez Japonki, dzięki czemu cieszą się gładką i jednolitą cerą odporną na czynniki zewnętrzne.

Pochodzenie i otrzymywanie oleju ryżowego:

Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb. Są to pozostałości podczas obłuszczania ryżu. Bradzo dużą popularnością cieszy się w krajach azjatyckich.

 

Właściwości Oleju Ryżowego:

Olej ryżowy ma kilkukrotnie większe działanie przeciwstarzeniowe niż witamina E. Wpływa także korzystnie na gospodarkę wodną skóry. Dzięki temu skóra wygląda młodziej.

Olej ryżowy jest także bardzo pomocny, jeśli chcemy pozbyć się przebarwień skóry spowodowanych przez promienie słoneczne wiek czy zmiany hormonalne. Olej ten nie tylko pomoże usunąć niechciane przebarwienia, ale także będzie zapobiegał przed powstaniem nowych zmian na naszej skórze.

Dzięki właściwościom regeneracyjnym olejku ryżowego zmniejszymy widoczność blizn po trądziku czy oparzeniach. Sprawia on, że w delikatny sposób usuwany jest martwy naskórek.

Olej ryżowy świetnie działa również na kondycje włosów. Masaż głowy z tym olejkiem pobudza cebulki i sprawia, że włosy stają się mocniejsze i zdrowsze. Dobrze sprawdzi się także w zabiegach olejowania włosów sprawiając, że odzyskają one swój blask.

Olej ryżowy zawiera także naturalne filtry UV, dzięki czemu chroni skórę przed promieniami słonecznymi.

Następną cenną właściwością oleju ryżowego jest rozjaśnianie przebarwień. Stosowanie tego olejku sprawi, że cera stanie się promienna i pełna blasku. Różnicę widać już po kilku zastosowaniach tego olejku.

Posiada on wiele zastosowań. Stosowany może być nie tylko w czystej postaci, ale także jako dodatek do kremów czy też masażu. Dla wzmocnienia efektu można go stosować z innymi lejkami. Posłuży on jako rewelacyjna baza do wyrobu domowych maseczek do włosów.

Działanie kosmetyczne składników zawartych w oleju ryżowym:

  • poprawia jędrność skóry

  • powstrzymuje procesy starzeniowe

  • pobudza skórę do regeneracji

  • nawilża

  • chroni przed promieniami UV

  • zapobiega powstawaniu nowych przebarwień

  • doskonale pielęgnuje włosy

  • wzmacnia cebulki włosów

  • stymuluje produkcję kolagenu

  • poprawia gładkość skóry

  • pobudza skórę do regeneracji

 

Olej Ryżowy dobrze działa na cerę:

  • wrażliwą

  • suchą

  • dojrzałą

  • pozbawioną jędrności i elastyczności

Postać oleju ryżowego:

  • lekko żółta substancja o delikatnym zapacu

Sugerowanie stężenie: 1-100%

 

Poznaj nasze przepisy na domowe kosmetyki z olejem ryżowym, TUTAJ

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl