Olej Tsubaki Nierafinowany 50ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 23,59 zł 23.59
Cena w innych sklepach: 23,59 zł
ilość szt.
Zyskujesz 23 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385905015
Pin It

Opis

Olej Tsubaki Nierafinowany

INCI: Camellia japonica Seed Oil

Olej tsubaki zwany także kameliowym firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z tłoczenia nasion kamelii japońskiej. Jest to rodzaj krzewu herbacianego, które posiada piękne kwiaty i porasta japońskie wyspy. Osoby interesujące się kosmetyką japońską z pewnością słyszały o tym oleju.

Pierwsze informacje na temat tego oleju pojawiły się już w VIII wieku. Japonki używały go w celu ochrony skóry twarzy i włosów w trudnych warunkach, które panowały na wyspach wulkanicznych. Następnie gdy pojawiła się moda na długie i gładkie włosy, kobiety nakładały go na wilgotne kosmki. Ciekawostką jest także fakt, że także Coco Chanel bardzo lubiła ten kwiat, co więcej był on symbolem jej projektów.

Olej tsubaki jest odpowiedni dla każdego typu cery w trym mieszanej, suchej, trądzikowej, dojrzałej oraz wrażliwej. Dzięki lekkiej konsystencji bardzo dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.

Camellia japonica posiada naukowe potwierdzenia działania odmładzającego skóry.

 

Skład chemiczny oleju:

Olejek zawiera skwalan, kwasy omega-6 i omega-9, witaminę E oraz prowitaminę A. Dodatkowo dzięki witaminie F, oraz kwasom tłuszczowym redukuje i zapobiega powstawania oznak starzenia się skóry.

Zawiera także trioleinę, która jest składnikiem ludzkiego sebum. Zawiera także antyoksydanty jak polifenole, przez co chroni przed wolnymi rodnikami.

Zawarta w nim witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, która zapobiega pojawianiu się oznak starzenia się skóry takich jak zmarszczki. Prowitamina A rozjaśnia przebarwienia oraz dodatkowo wygładza skórę.

Jak już zostało wspomniane na wstępnie to olej tsubaki zawiera skwalan. Wspiera on barierę hydrolipidową skóry, dodatkowo ją nawilża i chroni przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych.

 

Właściwości oleju tsubaki

Olejek tsubaki nadaje się świetnie do olejowania włosów. Nadaje im blask oraz eliminuje ich puszenie się. Co więcej, chroni je przed wysoką temperaturą, gdy używamy suszarki, lokówki czy też prostownicy. Stosując go przed myciem domknie łuski włosa zapobiegając ich rozdwajaniu się.


Bardzo często używany jest jako naturalny środek do demakijażu. Jest silnym środkiem czyszczącym. Dodatkowo szybko się wchłania i jest cennym źródłem przeciwutleniaczy. Stosując go na naszą cerę sprawimy, że będzie napięta oraz bardziej nawilżona.

Warto stosować olej tsubaki do skóry trądzikowej oraz z łuszczycą. Zawiera bardzo wiele cennych minerałów jak cynk, wapń oraz magnez.

 

Działanie kosmetyczne składników zawartych w oleju tsubaki:

-silnie nawilża skórę

-posiada właściwości antyoksydacyjne

-zmniejsza utratę wody przez naskórek

-chroni skórę i włosy przed promieniami UV

-dostarcza cerze zdrowych kwasów tłuszczowych oraz witamin

-łagodzi podrażnienia


Postać oleju tsubaki:

Ma jasno-słomkową barwę oraz ledwo wyczuwalny kwiatowy zapach

Sugerowanie stężenie: 3-100%

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl