Producenci
Receptury i przepisy

Olej jojoba golden zimnotłoczony 200ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 45,75 zł 45.75
ilość szt.
Zyskujesz 45 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385900713
Pin It

Opis

Olej jojoba zimnotłoczony Golden

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Olej jojoba nierafinowany zimnotłoczony firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis . Olej jojoba w temperaturze pokojowej jest płynny o delikatnym orzechowym zapachu i bursztynowym kolorze, który w niskiej temperaturze ok 8-10C tężeje mogą pojawić się ciemniejsze przebarwienia.

Olej jojoba to płynny wosk, który jest bardzo odporny na ogrzewanie. Dlatego poleca się go jako faza olejowa do kremów, maść tam gdzie należy podgrzać olej.

Olej jojoba zimnotłoczony zawiera palmitynian cetylu, skwalan, fitosterole, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, polifenole witaminy E,F, sole mineralne (miedź, selen, cynk, chrom, jod). Dzięki tym składnikom olej odżywia skórę, natłuszcza, chroni przed utratą wodą i działa jak naturalny przeciwutleniacz.

Olej jojoba zalicza się do olejów suchych, ponieważ pod względem chemicznym przypomina ludzkie sebum. Oznacza to, że olejek świetnie wchłania się, doskonale nawilżaj i wygładza. Olejek poleca się stosować np. w serum olejowym na dzień., do każdego rodzaju cery.

Właściwości oleju jojoba:

  • Olej jojoba (złoty) pielęgnacja włosów i skóry głowy: Nawilża regeneruje, polecany do pielęgnacji włosów wysokoporowatych, łagodzi świąd podrażnienia skóry i łupież.
  • Olej jojoba (złoty) pielęgnacja Cery trądzikowej i mieszanej: Reguluje wydzielanie sebum, łagodzi stany zapalne skóry, działa antybakteryjnie, nawilża. Świetnie sprawdzi się w pielęgnacji cery mieszanej, problematycznej i tłustej
  • Olej jojoba (złoty) właściwości regeneracyjne: Dzięki wysokiej biozgodność ze skórą, wbudowuje się w cement międzykomórkowy skóry. Przez co zapobiega odwodnieniu wody, nie pozostawiając tłustego filmu, nawilża. Olejek polecany jest nawet do tych cer najbardziej wrażliwych jak dzięcięcych, atopowej, suchej. Wygładza delikatnie zmarszczki.

Olejek jojoba zimnotłoczony do pielęgnacji twarzy:

  • cery łuszczącej się, suchej,
  • cery normalnej, tłustej, mieszanej, trądzikowej,
  • cery delikatnej i wrażliwej dla dzieci, niemowląt, dla kobiet w ciąży,

Zastosowanie Oleju jojoba zimnotłoczonego w kosmetyce:

  • Składnik perfum, olej jojoba w przeciwieństwie do alkoholu nie jest lotny, i trwałość perfum jest dłuższa.
  • Składnik olejów do demakijażu
  • Olej bazowy do masażu twarzy i ciała.

 

Sugerowane stężenie oleju jojoba golden: 1-100% 

Przykładowe zastosowanie oleju jojoba zimnotłoczonego w domowych kosmetykach:

  • Bezpośrednio na skórę: dodaj kilka kropelek olejku na twarz aby zabezpieczyć przed odwodnieniem cery, zmniejszy zmarszczki.
  • Zrób Swoje serum: dodaj 10ml oleju jojoba golden z 20ml oleju skwalanu i 1ml witaminy E. Jest to świetne serum na codziennej pielęgnacji pod makijaż.

Przepis z olejem jojoba z naszego bloga:

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl