Olej z Pestek Brzoskwini Rafinowany 50ml Zrób Swój Kosmetyk

olej-brzoskwiniowy-50ml.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,78 zł 7,29 zł 6.78
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385904827
Pin It

Opis

INCI: Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

Olej Brzoskwiniowy firmy Zrób Swój Kosmetyk otrzymywany jest z pestek brzoskwini tłoczonych na zimno. Tak jak olej ze słodkich migdałów należy do grupy lekkich olejów. Posiada dużą zawartość kwasów tłuszczowych takich jaki kwas omega-6 i omega-9. Jest doskonały do każdego rodzaju skóry, także i dzieci. Działa ochronnie na skórę i poprawia jej kondycje. Działa także ściągająco na rozszerzone pory.

Pochodzenie i otrzymywanie oleju brzoskwiniowego:

Brzoskwinia jest rośliną należąco do różowatych i prawdopodobnie pochodzi z północno-wschodnich Chin. Występuje tylko jako roślina uprawna. W środku tego owocu znajduje się pestka, z której otrzymuje się jasnożółty olej o dość rzadkiej konsystencji. Drzewa te osiągają maksymalnie 6 metrów i żyją do 30 lat.

 

Skład chemiczny oleju brzoskwiniowego:

Olej brzoskwiniowy zawiera witaminę A, B, C oraz P, kwas stearynowy, linolowy, oleinowy, palmitynowy. Posiada także składniki mineralne jak potas, fosfor oraz wapń. Jest również bogaty w karotenoidy oraz bioflawonoidy.

 

Właściwości Oleju brzoskwiniowego:

Olej brzoskwiniowy przez to, że jest hipoalergiczny i posiada wysoką tolerancję skóry jest bardzo często jednym z podstawowych składników kosmetycznych przeznaczonych do skóry wrażliwej.

Zawiera do 42% nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy A i E. Doskonale nadaje się do masażu, demakijażu oraz produkcji własnego i naturalnego mydła.

Olej brzoskwiniowy posiada także właściwości odżywcze i nawilżające. Wygładza zmarszczki oraz pomaga zapobiegać odwodnienie skóry. Dodatkowo zwiększa jej sprężystość i elastyczność.

Olej brzoskwiniowy korzystnie wpływa także na cerę problematyczną (trądzik, egzema oraz łuszczyca). Działa tonizująco i pomaga oczyścić i zmniejszyć widoczne pory.

Olej ten nada się także do pielęgnacji okolic oczu. Warto wtedy połączyć go z olejkiem jojoba lub awokado. Pozwoli to zlikwidować zmarszczki mimiczna znajdujące się w zewnętrznych kącikach oczu.

Opisując właściwości oleju brzoskwiniowego nie można zapomnieć, że może być stosowany jako balsam do ust, który je nawilży i zapobiegnie ich pękaniu. Stosowany z cukrem posłuży też jako lekki peeling złuszczający.

Olejek brzoskwiniowy warto też stosować na rzęsy. Dzięki temu będą one mocne i większe.

Nie wiele jest olejków, które mogą być stosowane dla dzieci. Olejek brzoskwiniowy idealnie nada się higieny wrażliwych miejsc na ciele dziecka.

Działanie kosmetyczne składników zawartych w oleju brzoskwiniowym:

  • odżywia i regeneruje skórę

  • głęboko nawilża

  • wygładza drobne zmarszczki

  • zwiększa elastyczność skóry

  • spowalnia starzenie skóry

Olej brzoskwiniowy dobrze działa na cerę:

  • suchą

  • wrażliwą

  • dojrzałą

  • dzieci


Postać oleju brzoskwiniowego:

  • jasnożółty kolor

Sugerowanie stężenie: 1-100%

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl