Producenci

Olej z Pestek Dyni Zimnotłoczony BIO 50ml Etja

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,99 zł 12.99
ilość szt.
Zyskujesz 12 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ETJA
Kod produktu: 5908310446424
Pin It

Opis

DYNIA  (Cucurbita)

Roślina jednoroczna pochodząca z rodziny dyniowatych należącej do rzędu dyniowców. Obejmuję ok. 20 gatunków. Gatunkiem typowym jest dynia zwyczajna. Łodyga wytwarza wąsy czepne i jest pnąca. Na łodygach rodzą się wielkie owoce, które mogą osiągać wagę nawet o 200 kg. W wewnątrz owocu znajdują się pestki , z których wytwarza się pełnowartościowy tłuszcz w postaci oleju.

OLEJ Z PESTEK DYNI BIO /Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil/

Olej zimno tłoczony, otrzymywany z wyłuskanych pestek dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji. Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 oraz betakaroten. 

Doskonały do każdego rodzaju skóry, szczególnie dla cery dojrzałej, przebarwienia, blizny, na rozstępy

SPOSÓB UŻYCIA

  • doskonały dodatek (10-20%) do produktów kosmetycznych (kremy, balsamy).
  • jako wzbogacający dodatek uelastyczniająco-rozświetlający do innych olejów nośnikowych (20%)
  • masaż - dodatek do oliwek lub innych olejów nośnikowych w proporcji 1:2
  • kąpiel 
  • baza do peelingów
  • stosować bezpośrednio na miejsca mocno spękane (łokcie, kolana, pięty)

Olej z pestek dyni BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl