Producenci
Receptury i przepisy

Olej z Wiesiołka Nierafinowany 50ml Zrób Swój Komsmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 21,20 zł 21.20
Cena w innych sklepach: 21,20 zł
ilość szt.
Zyskujesz 21 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385905275
Pin It

Opis

INCI: Oenothera Biennis Seed Oil

 

Olej z wiesiołka firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z tłoczenia nasion wiesiołka. Olej ten obecnie jest już dość popularnym produktem, który stosuje się na skórą oraz włosy. W szczególności polecany jest przy problemach skórnych jak łuszczyca czy egzemą. Pomaga także zmniejszyć objawy łupieżu i wypadanie włosów.

 

Pochodzenie i otrzymywanie oleju z wiesiołka:

Wiesiołek jest rośliną dziko rosnącą na łąkach. W naszym kraju rośnie około 30 gatunków tej rośliny. Roślinę tą spotkamy również w Ameryce Północnej, Południowej i Azji.

Osiąga od do około metra wysokości. Ma charakterystyczne żółte kwiaty, które w ciągu dnia są lekko przymknięte. Otwierają się one dopiero wieczorem. Najcenniejszą częścią tej rośliny są drobne nasiona, z których tworzy się preparaty w lecznictwie oraz kosmetyce.

 

Skład chemiczny oleju z wiesiołka:

Nierafinowany olej z wiesiołka posiada nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera także sporą ilość magnezu, cynku, wapnia oraz witaminy E.

 

Właściwości oleju z wiesiołka:

Stosując olej z wiesiołka na skórę głowy pobudzimy wzrost włosów. Nadaje się on także do włosów farbowanych i zniszczonych ponieważ zawarte w tym oleju kwasy tłuszczowe zregenerują ich strukturę.

Warto stosować olej z wiesiołka na skórę twarzy przy codziennej pielęgnacji. Tworzy on idealną ochronę przed czynnikami zewnętrznymi jak mróz oraz wiatr.

Stosując tej olej na płytkę paznokci pozwoli ją wzmocnić i nawilżyć. Stosując go na skórę ciała sprawimy, że będzie ona bardziej nawilżona a w efekcie będzie jędrniejsza i bardziej elastyczna. Olej z wiesiołka zmniejszy szkody wyrządzone przez wolne rodniki, a także ochroni skórę przed niebezpiecznymi substancjami.

Doskonale sprawdzi się przy łojotokowym zapaleniu skóry. Posiada on właściwości regulujące pracę gruczołów łojowych. Regularne stosowanie pomoże w walce z łupieżem oraz nadmiernym przetłuszczaniem się skóry głowy.

 

Działanie kosmetyczne składników zawartych w oleju z wiesiołka:

- zapobiega trądzikowi

- reguluje wydzielanie sebum

- przyspiesza gojenie ran

- reguluje wydzielanie sebum

- nawilża skórę

- eliminuje łupież

- wzmacnia włosy

- łagodzi podrażnienia

- działa przeciwzmarszczkowo

 

Postać oleju z wiesiołka:

żółto-brązowy olej

 

Sugerowanie stężenie: 1-100%

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl