Olej z Ziaren Zielonej Kawy Nierafinowany 20ml Esent

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,99 zł 14.99
ilość szt.
Zyskujesz 14 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Esent
Kod produktu: 5902574356222

Opis

Surowiec dla przemysłu kosmetycznego (Raw Material) :OLEJ Z ZIELONEJ KAWY , TŁOCZONY NA ZIMNO, NIERAFINOWANY
(Coffee Green Oil Cold Pressed)
INCL : Coffea Arabica Seed Oil
Numer CAS 84650-00-0
Metoda produkcji : mechaniczne tłoczenie na zimno.

 

Od kilku lat rośnie w kosmetyce popularność świeżych, niedojrzałych, zielonych owoców kawy, zawierających antyoksydanty chroniące materiał genetyczny komórek skóry, oraz wiele innych substancji regenerujących i nawilżających skórę.


Olej pozyskiwany jest procesie tłoczenia na zimno świeżych, niedojrzałych ziaren z drzewa kawowego ( Coffea Arabica ).

Ma kolor żółty, z charakterystycznym zapachem ( nie jest to zapach ziaren palonej kawy !!! ).

Działanie.

Olej z Ziaren Zielonej Kawy znakomicie zatrzymuje wilgoć w skórze, poprawiając jej nawilżenie (sześć razy silniej niż olej Jojoba), ma działanie zmiękczające i wygładzające.

Dzieję się tak ze względu na wyjątkowo wysoką zawartość naturalnych fitosteroli (działanie przeciwzmarszczkowe) , i kwasów Omega 6.

Olej reguluje działanie gruczołów łojowych, zapobiegając nadmiernemu przetłuszczaniu się skóry.


Sterole zawarte w oleju wzmacniają barierę naskórkową, zapobiegają utracie wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, przeciwalergicznie, pobudzają regenerację i gojenie naskórka oraz system immunologiczny skóry.


Dzięki obecności naturalnej witaminy E i kwasu chlorogenowego, olej zapobiega fotostarzeniu się skóry i skutecznie zwalcza wolne rodniki , a zawarty w nim kwas linolowy zmniejsza przebarwienia skórne i łagodzi skutki oparzeń słonecznych.


Zastosowanie.

Olej, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu, ze względu na wysoką zawartość składników aktywnych… a także i cenę, możemy go śmiało dodawać do innych olei , bądź wzbogacać nim gotowe kosmetyki ( np kremy ),

zalecane stężenie to 15-100 %.

Olej z Ziaren Zielonej Kawy może być stosowany dla każdej cery, jednak pełnię swych właściwości pokaże przy skórze suchej bądź tłustej i trądzikowej, ze skłonnościami do podrażnień.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Produkt dnia
Promocje
Dziurawiec Ziele - Koi Nerwy -Eko 50g Dary Natury
Dziurawiec Ziele - Koi Nerwy -Eko 50g Dary Natury

3,44 zł

Cena regularna: 4,92 zł

Najniższa cena: 4,18 zł
szt.
Jasnota biała kwiat  EKO 25g Dary Natury
Jasnota biała kwiat EKO 25g Dary Natury

13,54 zł

Cena regularna: 19,34 zł

Najniższa cena: 16,44 zł
szt.
Marzanka ziele Eko 25g  Dary Natury
Marzanka ziele Eko 25g Dary Natury

4,82 zł

Cena regularna: 6,88 zł

Najniższa cena: 5,85 zł
szt.
Wierzba kora 100g EKO Dary Natury
Wierzba kora 100g EKO Dary Natury

3,53 zł

Cena regularna: 5,04 zł

Najniższa cena: 4,28 zł
szt.
Tauryna 100g Biomus
Tauryna 100g Biomus

7,35 zł

Cena regularna: 10,50 zł

Najniższa cena: 8,93 zł
Wiązówka kwiat Eko 25g - Dary Natury
Wiązówka kwiat Eko 25g - Dary Natury

5,81 zł

Cena regularna: 8,30 zł

Najniższa cena: 7,05 zł
szt.
Ziele Acmelli 50g Dary Natury
Ziele Acmelli 50g Dary Natury

4,08 zł

Cena regularna: 5,83 zł

Najniższa cena: 4,96 zł
szt.
Naowocnia fasoli 100g na Trądzik i na Cukrzycę Nanga
Naowocnia fasoli 100g na Trądzik i na Cukrzycę Nanga

4,18 zł

Cena regularna: 5,49 zł

Najniższa cena: 4,18 zł
szt.
Oczar wirginijski kora cięta 50g na Cerę Naczyniową i Trądzikową Nanga
Oczar wirginijski kora cięta 50g na Cerę Naczyniową i Trądzikową Nanga

15,44 zł

Cena regularna: 19,30 zł

Najniższa cena: 15,44 zł
szt.
Nowości
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl