Producenci
Receptury i przepisy

Olej z pestek winogron Rafinowany 50ml Zrób Swój Kosmetyk

olej-z-pestek-winogron-50ml.png
  • promocja
Dostępność: brak towaru
Cena: 5,99 zł 6,99 zł 5.99
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 6,99 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385900843
Pin It

Opis

Olej z Pestek Winogron działa odżywczo, regenerująco, antyoksydacyjnie

INCI Vitis Vinifera Seed Oil

Olej z pestek winogron rafinowany firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany z nasion Vitis vinifera bogaty jest w kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA) i tłuszcze omega-6. Olej jest bez zapachu i posiada neutralny kolor. Wspaniale sprawdzić się w pielęgnacji cery trądzikowej, delikatnej, tłustej normalnej i dojrzałej.

Olej z pestek winogron rafinowany wykazują wysoką biozgodność z ludzkim sebum,  nie zapycha ujścia gruczołów łojowych i świetnie sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i mieszanej. Olej z pestek winogron stosowany na cerę uelastycznioną skórę, zmniejszają delikatnie zmarszczki a stosowany na włosy sprawia że są zdrowsze i błyszczące.

Olej z pestek winogron bogaty  NNKT  kwasy tłuszczowe m.in kwas linolowy (LA) i kwas α-linolowy (ALA). Dzięki wysokiej zawartości kwasów  uelastycznia skórę, a włosy czyni bardziej błyszczącymi i zdrowiej wyglądającymi.

Właściwości Oleju z pestek winogron:

  • ściągająco, tonizująco na skórę,
  • nawilżające i uelastyczniające skórę,
  • działa łagodząco,
  • zmniejsza pajączki,
  • poprawia wygląd włosów
  • przyspiesza proces gojenia ran,
  • wpływa na redukcję blizn,

Zastosowanie oleju z pestek winogron w domowych kosmetykach:

  • Olejek do masażu: Olej może być stosowany bezpośrednio na skórę lub z innymi dodatkami jak olejki eteryczne czy innym olejem np. ze słodkich migdałów.
  • Serum antyoksydacyjne: Połącz olej z pestek winogron z dowolnie wybranym składnikiem o działaniu przeciwzmarszczkowym np. proretinol, koenzym Q10, Skwalan.
  • Składnik kremu, balsamu: Olej z pestek winogron ma świetne działanie wnikające w głąb naskórka. Świetnie sprawdzi się jak faza olejowa w nawilżającym balsamie, kremie.
  • Olejowanie włosów:  Kilka łyżek oleju należy rozprowadzić na całą długość suchych włosów i skórę głowy. Zawinąć włosy w ręcznik i pozostawić na co najmniej godzinę. Po tym czasie umyć włosy szamponem. 

Zastosowanie oleju z pestek winogron w kosmetyce:

  • W preparatach ujędrniających i przeciwzmarszczkowych
  • W preparatach do pielęgnacji włosów,
  • W preparatach przeciwtrądzikowych,

Sugerowane stężenie: 1-100%

Zalecane do stosowania w pielęgnacji Cery:

  • Cera naczyniowa, trądzikowa, tłusta, mieszana

Poznaj Naszą Recepturę na krem do twarzy z ekstraktem z irysa i olejem z pestek winogron. KLIKNIJ TUTAJ

Receptury:

  • Inne ciekawe receptury z olejkiem winogronowym rafinowanym dowiesz się TUTAJ

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl