Producenci

Olej ze słodkich migdałów 400g NIEDOWAŻKA Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,99 zł 14.99
Cena w innych sklepach: 14,99 zł
ilość szt.
Zyskujesz 14 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385900867(1)
Pin It

Opis

Olej ze słodkich Migdałów Rafinowany - oczyszczony

INCI: Prunus amygdalus dulcis

Olejkiem jest środkiem wyjątkowo delikatnym i nadaje się także do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków.
Olej bez problemu pozwala się rozprowadzać na skórze, nie pozostawiając efektu tłustości. Szczególnie polecany do skóry suchej, wrażliwej i starzejącej się, neutralny i do masażu.

 

Zastosowanie:
  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu
  • stosowany jako składnik mydeł naturalnych.
  • stosowaniu jest w leczeniu egzemy, skóry podrażnionej,
  • w celu zapobieganiu rozstępom.
  • zastosowanie w aromaterapii jako rozpuszczalnik olejków eterycznych.

 

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

 

Informacje chemiczne:

Olej ze słodkich migdałów otrzymywany jest w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany późniejszemu procesowi rafinacji. Olejek zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego zalicza  się do olejów półschnących. W skład oleju wchodzą niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) jak kwas olejowy (65- 68%), kwas linolowy (24- 26%) oraz  wyższe kwasy tłuszczowe: palmitynowy (6-8%), stearynowy (1-2%).

 

Przepisy z olejkiem migdałowym

Przepis na kolorowe Babeczki musujące do kąpieli

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl