Dodaj Dowolną Świece Sojową, do koszyka zakupowego, WPISZ KOD: WOSK i ciesz się zakupami -10% w dół

Producenci
Blog kategorie

Olejek Eteryczny Paczuli 30ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 19,99 zł 19.99
ilość szt.
Zyskujesz 19 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385904872
Pin It

Opis

Olejek eteryczny paczulowy
INCI: Pogostemon Cablin Leaf Oil


Olejek eteryczny paczulowy firmy Zrób Swój kosmetyk pozyskiwany jest w wyniku destylacji suchych liści i kwiatów paczuli. Ma słodki, a zarazem drzewno-ziemny zapach i brązowo-zieloną barwę. Paczuli to roślina, która pochodzi z Dalekiego Wschodu. Ma wyjątkowo orientalny charakter i jest wyjątkowo aromatyczna. Rośnie w Indiach, na Filipinach oraz Półwyspie Indochińskim. Obecnie używana jest w perfumiarstwie, kosmetyce oraz aromaterapii. Jest powszechnie stosowany w aromaterapii oraz perfumerii. Dodatkowo ma właściwości przeciwzapalne oraz przeciwgrzybiczne. Ma także działanie uspakajające, antydepresyjne oraz reguluje system nerwowy.


Jak stosować olejek paczulowy
Olejek paczulowy nie stosuj bezpośrednio na skórę, tylko w rozcieńczeniu z olejem bazowym, kremem, balsamem. Olejek paczulowy możesz dodać do kul do kąpieli, soli, gotowych kosmetyków, w kominkach do aromaterapii.


Olejek paczulowy tworzy dobre kompozycje zapachowe z olejkiem

cedrowm, geraniowym, neroli, pomarańczowym, sandałowym, ylang ylang


Zastosowanie olejku paczulowego właściwości prozdrowotne

Przez swój trwały zapach olejek paczulowy używany jest do perfumowania mydeł, kremów, balsamów oraz innych wyrobów kosmetycznych.

Olejek paczulowy ma właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz przeciwzapalne. Nadaje się do pielęgnacji skóry podrażnionej oraz suchej. Pomaga w łagodzeniu egzemy, stanów zapalnych oraz trądziku. Pomaga także w walce z łupieżem. Paczula przyspiesza także gojenie ran.

Uważana jest jako jeden z najlepszych naturalnych antydepresantów. Zapach paczuli pomaga odprężyć się, uspokoić oraz zmniejsza ryzyko depresji, oraz stanów lękowych. Zmniejsza stres i napięciowe bóle głowy.

Przy regularnym stosowaniu na skórę sprawia, że przestaje ona nadmiernie produkować sebum. Dodatkowo nawilża i wygładza skórę zapobiegając powstawaniu zmarszczek. Jest świetny także w walce z cellulitem. To dlatego warto go stosować podczas masażu.

Warto też stosować go przy nawilżeniu skórki wokół paznokcia. Już jednorazowa aplikacja daje natychmiastowe efekty. Stosując go należy zawsze rozcieńczyć go w oleju bazowym, ponieważ jego działanie jest bardzo silne i może podrażnić skórę.

W olejku paczulowym znajduje się ponad 70 substancji aktywnych. Wśród nich są także substancje przeciwzmarszczkowe. Dzięki czemu wzbogacając kosmetyk o ten olejek otrzymasz produkt, który sprawi, że Twoja cera stanie się gładka i sprężysta.
Olejek paczulowy możesz zastosować w wielu domowych kosmetykach

 

Przykładowe zastosowanie Olejku paczulowego

Serum pielęgnujące na skórę

Do olejku arganowego, migdałowego lub morelowego dodaj parę kropli olejku paczulowego. Otrzymasz serum, które zapewni skórze odpowiednie nawilżenie i ochronę. Dodatkowo spowolnie jej procesy starzenia.

Masaż antycellulitowy i ujędrniający
Na 10 ml oleju bazowego dodaj około 4 krople olejku paczulowego. Masaż tak przygotowanym olejkiem działa także odprężająco.

Kąpiel ujędrniająca

Dodaj kilka kropli olejku do kąpieli. Poprawi to nawilżenie i ujędrnienie Twojej skóry.

Środek na komary i kleszcze

Dodaj kilka kropli do ulubionego balsamu czy oleju. Taki kosmetyk nanieś na skórę. Ochroni Cię to od komarów i kleszczy.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl