Telefon czynny po 12stej, Prosimy o cierpliwość w wysyłce zamówień. Czas realizacji 2-7 dni roboczych

Producenci

Olejek eteryczny Goździki z pomarańczą 12ml Naturalne Aromaty

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,99 zł 7.99
ilość szt.
Zyskujesz 7 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Naturalne Aromaty
Kod produktu: 5902385903080
Pin It

Opis

Mieszanka olejku goździkowego z olejkiem pomarańczowym.

Olejek goździkowy

Głównym składnikiem czynnym olejku goździkowego jest eugenol, który ma silne działanie bakteriobójcze, a także znieczulające, dlatego często wykorzystywany jest w przemyśle farmaceutycznym. Wykorzystywany przy terapii reumatyzmu oraz infekcjach górnych dróg oddechowych. Pobudza i rozjaśnia umysł. Dawniej stosowany jako afrodyzjak. Charakterystyczny aromat oraz skład sprawia, że naturalny olejek goździkowy znajduje zastosowanie jako naturalny repelent, czyli środek odstraszający owady, szczególnie meszki.

  • Wskazany w przypadku braku apetytu, zwalcza nudność, stymuluje układ trawienny oraz pracę jelit.
  • Korzystnie wpływa na drogi oddechowe, wspomaga leczenie reumatyzmu, artretyzmu i nerwobólów.
  • Pomaga zwalczać depresję, stany przygnębienia oraz apatię.

 Sposób użycia:

  • bezpośrednia aplikacja na bolący ząb za pomocą wacika do uszu, 
  • inhalacje - kominek zapachowy, dyfuzor, rozpylacz w spray, 
  • kąpiel,
  • jako środek bakteriobójczy i znieczulający stosowany jest w stomatologii,
  • odstrasza owady (szczególnie meszki) - rozcieńczonym w oleju nośnikowym smarować skórę,
  • moczenie stóp

Łacińska nazwa: Eugenia caryophyllus

Destylowana część roślin: Pąki

Pochodzenie: Sri Lanka

 

Olejek pomarańczowy

Posiada właściwości antyseptyczne, uspokajające i tonizujące. Doskonały przy wszelkiego rodzaju depresjach, napięciach nerwowych, skurczach mięśni. Jak wszystkie olejki cytrusowe, jest światłoczuły i nie należy go stosować podczas opalania lub wystawiana skóry na promienie UV.

Łacińska nazwa: Citrus sinensis

Destylowana część roślin: Skórka owocu

Pochodzenie: Meksyk

 

DZIAŁANIE 

Tonizujące, antyseptyczne, przeciwskurczowe, tonizujące, antydepresyjne, ułatwia zasypianie, odprężające.

SPOSÓB UŻYCIA

  • masaż - kilka kropli dodać do oleju bazowego 
  • sauna - parowa/sucha
  • odprężająca kąpiel - pachnie świeżymi, słodkimi pomarańczami. Działa relaksująco, uspokaja oraz doskonale wpływa na skurcze mięśniowe,
  • aromatyzacja powietrza - dezynfekuje powietrze, zostawiając słodki przyjemny zapach pomarańczy. Stosować w kominkach zapachowych, dyfuzorach, atomizerach w sprayu,
  • dodatek do olejów kosmetycznych, maseł roślinnych, kremów, balsamów 
  • naturalny składnik perfum 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl