Telefon czynny po 12stej, Prosimy o cierpliwość w wysyłce zamówień. Czas realizacji 2-7 dni roboczych

Producenci

Olejek eteryczny Lawandynowy 7ml Bamer

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,99 zł 5.99
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bamer
Kod produktu: 5906764840379
Pin It

Opis

Naturalny, 100% olejek lawandynowy ma zastosowanie w aromaterapii, kosmetyce, może być stosowany jako dodatek do masażu czy kąpieli.

Zastosowanie:

  • odświeżacz powietrza
  • dodatek do kąpieli i masażu
  • aromaterapia
  • stosowany w kosmetyce

Olejek lawendowy polecany jest cierpiącym na depresję, bezsenność, stany lękowe – ponieważ uspokaja i poprawia samopoczucie. Olej lawendowy ma działanie przeciwbólowe i jest zalecany na ból głowy i bóle mięśni .

W płukankach do jamy ustnej ma właściwości dezodoryzujące i antyseptyczne. W kosmetologii może być stosowany dla pielęgnacji skory atopowej. Ma właściwości antyseptyczne, można go stosować w przypadku ukąszeń przez owady, oparzeń i zadrapań. Do tego olej lawendowy przyspiesza proces gojenia i zmniejsza ryzyko powstania blizn.

Brak rozcieńczenia olejków wyjaśnia ich wysoką wydajność oraz skuteczność w aromaterapii, inhalacjach, kąpieli i masażach.

 

Jakość:

100% naturalny

Typ produktu:

Olejek eteryczny

Sposób użycia:

Dodaj kilka kropli do domowego kosmetyku lub kąpieli. Można stosować w kominkach zapachowych i nawilżaczach powietrza oraz do inhalacji i aromaterapii.

Przeciwwskazania:

Unikaj kontaktu z oczami. Nie stosuj wewnętrznie (doustnie). Nie stosuj nierozcieńczonego olejku na skórze. Należy ostrożnie stosować u małych dzieci, osób skłonnych do uczuleń i kobiet w ciąży.

Nigdy nie stosuj olejków bezpośrednio na skórę.*

Oto wskazówki jak bezpiecznie używać olejków. Jeżeli masz skórę wrażliwą, używaj olejku eterycznego w stężeniu 0,5 % (od 4 do 5 kropel na 30 ml olejku bazowego), aby uniknąć podrażnień. 

Olejki eteryczne dobrze rozpuszczają się w olejach roślinnych, zwanych dalej bazowymi. Możesz je również dodawać do balsamów i kremów jako składnik Fazy C. 

 

Stosowanie

Stężenie

Ile dodać olejku eterycznego do olejku bazowego

Olejek do masażu 

do 2,5%

10 do 25 kropel na 30 ml olejku bazowego

Olejek do kąpieli lub żel pod prysznic  

do 5%

10 do 50 kropel na 30 ml kosmetyku dodawanego do kąpieli

Kąpiel stóp

do 5%

10 do 50 kropel na 30 ml oleju bazowego dodawanego do wody

Sauna na twarz (parówka)

do 1,5%

15 do 40 kropel na miskę z wodą

Maseczka na twarz

do 2,5%

10 do 25 kropel na 30 ml maseczki

Olejek lub krem do twarzy

do 2%

10 do 20 kropel na 30 ml kosmetyku

Olejek luz żel  do oczyszczania twarzy (zmywany lub wycierany) 

do 3%

10 do 35 kropel na 30 ml kosmetyku

Olejek do pielęgnacji włosów 

do 2,5%

10 do 25 kropel na 30 ml olejku 

Balsam lub masło do ciała 

do 2,5%

10 do 25 kropel na 30 ml kosmetyku


*Wg wielu źródeł jedynym olejkiem, który można stosować punktowo jest Olejek z Drzewa Herbacianego.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl