Producenci
Receptury i przepisy

Olejek eteryczny Lawendowy, z Lawendy 100ml Chmara Blend

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 45,90 zł
  (1 l = 459,00 zł )

Cena regularna:

45.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt
Zyskujesz 45 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.16667
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385905916

Opis

Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych źródeł i mówią o potencjalnym zastosowaniu i właściwościach produktu. Surowiec jest półproduktem do dalszego tworzenia kosmetyków.

Olejek eteryczny lawendowy Blend

INCI LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL & PARFUM

Mieszanka olejków lawendowych (Lavandula angustifolia L.) i innych naturalnych frakcji Lavandula spp. oraz składników NI. Zawartość estrów utrzymywana jest na poziomie 40-42% poprzez dostosowanie ilości octanu linalylu.

Kraj pochodzenia: Francja

Kolor: bezbarwny po jasno-żółty

Maksymalne stężenie olejku lawendowego dopuszczalnego w kosmetykach według dokumentu IFRA z 49 poprawką:

  • dezodoranty: 2: 5,5%
  • balsamy i kremy do ciała: 10%
  • kremy do twarzy: 10%
  • kremy do rąk: 10%
  • kosmetyki do pielęgnacji skóry dziecięcej: 8,7%
  • Żele do mycia ciała, mydło w kostce, mydło w płynie, szampony: 10%

Potencjalne Działanie Olejku Lawendowego w Kosmetykach:

  • Olejek lawendowy, może być składnikiem kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji cery tłustej lub skłonnej do niedoskonałości. Zawarte w olejku substancje mogą wspomagać procesy przywracania równowagi skórze, zmniejszając widoczność porów i nadmiar tłuszczu.

  • Olejek lawendowego w kosmetykach obejmują wspieranie naturalnych procesów regeneracji skóry, co jest szczególnie cenne w produktach nawilżających i łagodzących dla skóry wrażliwej. Może to przyczynić się do przyspieszenia gojenia mikrouszkodzeń oraz poprawy ogólnego wyglądu skóry.

  • Dzięki zawartości naturalnych substancji, olejek lawendowy może wspierać oczyszczanie skóry w gotowych wyrobach w drobnych infekcji skórnych.

  • Może być użyty w kosmetykach przeznaczonych do łagodzenia skutków ukąszeń owadów, a także zmniejszania podrażnień skóry, co czyni go doskonałym wyborem do formułacji przeznaczonych do skóry skłonnej do wrażliwości.

Możliwe Zastosowanie Olejku Lawendowego w Kosmetykach:

  • Kremy na trądzik i pielęgnacja cery problematycznej: Olejek lawendowy może być składnikiem produktów, które pomagają w redukcji stanów zapalnych i obrzęków, dzięki czemu cera staje się bardziej zrównoważona i mniej podatna na wypryski. Może również wspomagać przyspieszenie regeneracji zmian potrądzikowych oraz zmniejszać zaczerwienienia.

  • Antycellulitowa pielęgnacja ciała: Olejek lawendowy jest popularnym składnikiem w kosmetykach ujędrniających, w tym balsamach i kremach przeciw cellulitowi, gdzie może przyczyniać się do poprawy elastyczności skóry oraz wspierać mikrocyrkulację.

  • Aromatyczne kąpiele: Kilka kropli olejku lawendowego w kąpieli może wzbogacić doświadczenie pielęgnacyjne, działając relaksująco na zmysły oraz poprawiając nastrój. Dodatkowo wspiera odprężenie i regenerację organizmu po ciężkim dniu.

  • Pielęgnacja po ukąszeniach: Olejek lawendowy może być składnikiem preparatów przeznaczonych do łagodzenia podrażnień skóry spowodowanych ukąszeniami owadów, dzięki swoim właściwościom kojącym i regenerującym.

Olejek eteryczny lawendowy tworzy dobre kompozycje zapachowe z olejkiem:

  • Cytrynowym , cedrowym, cyprysowym, eukaliptusowym, grejpfrutowym, z drzew herbacianego, kminkowym, rozmarynowym, kminkowym, miętowym

Przeciwwskazania do stosowania olejku lawendowego:

  • Należy unikać kontaktu z oczami. Nie stosować wewnętrznie (doustnie). Nie stosuj bezpośrednio na cerę, należy rozcieńczyć go w oleju bazowym, np. oleju jojoba.

Przechowywanie olejku eterycznego lawendowego:

  • Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Jak ogólnie stosować olejki eteryczne:

  • Do kąpieli – 3-6 kropli do wanny napełnionej ciepłą wodą

  • Do masażu – 2 krople olejku eterycznego na łyżkę olejku do masażu

  • Do aromatyzacji pomieszczeń – przez nawilżacze i rozpylacze (5 kropli na 1 litr wody)

Uwagi:

 Na etykiecie znajdują się niezbędne hasła ostrzegawcze, piktogramy, alergeny opracowane na podstawie Karty Charakterystyki. Wszystkie informacje znajdują się w dziale Bezpieczeństwo.

Bezpieczeństwo

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Produkt dnia
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml  Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml Chmara Blend Data 31.08.2026

7,43 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 8,42 zł
szt
Promocje
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026

10,45 zł

Cena regularna: 20,90 zł

Najniższa cena: 20,90 zł
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026

17,94 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026

5,95 zł

Cena regularna: 11,90 zł

Najniższa cena: 7,14 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml

7,74 zł

Cena regularna: 12,90 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026

0,28 zł

Cena regularna: 27,90 zł

Najniższa cena: 1,40 zł
Masło Kokum 1kg Chmara Blend
Masło Kokum 1kg Chmara Blend

77,00 zł

Cena regularna: 110,00 zł

Najniższa cena: 89,00 zł
szt
Masło Kokum 200g  Chmara Blend
Masło Kokum 200g Chmara Blend

32,13 zł

Cena regularna: 45,90 zł

Najniższa cena: 23,90 zł
szt
Masło Kokum 100g  Chmara Blend
Masło Kokum 100g Chmara Blend

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 17,90 zł
szt
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab

6,71 zł

Cena regularna: 9,59 zł

Najniższa cena: 9,59 zł
szt
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend

8,19 zł

Cena regularna: 27,30 zł

Najniższa cena: 27,30 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend

8,80 zł

Cena regularna: 22,00 zł

Najniższa cena: 15,40 zł
szt
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026

29,24 zł

Cena regularna: 38,99 zł

Najniższa cena: 33,14 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml  Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml Chmara Blend Data 31.08.2026

7,43 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 8,42 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026

26,00 zł

Cena regularna: 260,00 zł

Najniższa cena: 52,00 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026

5,38 zł

Cena regularna: 26,90 zł

Najniższa cena: 10,76 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl