Zrób zakupy za 200zł i ciesz się wysyłką za jedyne 5zł

Olejek z Morwy Indyjskiej (NONI) nierafinowany Nawilża i Ujędrnia20ml Esent

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,90 zł 12.90
ilość szt.
Zyskujesz 12 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Esent
Kod produktu: 5902574350695
Pin It

Opis

 

OLEJ  Z NASION MORWY INYDJSKIEJ (NONI) 

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany.

PRODUCT INCI: MORINDA CITRIFOLIA SEED OIL

CAS NUMBER: 84929-68-0
EINECS NUMBER: 284-551-4

Rodzimy obszar występowania morwy indyjskiej to Chiny, Japonia, Tajwan, Półwysep Indyjski, Indochiny, Malezja, oraz Australia. Został szeroko rozprzestrzeniony jako przyprawa i środek leczniczy.

Owoce po dojrzeniu wydzielają nieprzyjemny zapach przypominający nieświeży ser, jego źródłem są kwasy tłuszczowe (kwas kapronowy, kwas kaprylowy), powstałe z rozpadu glikozydów kwasów tłuszczowych.

Olej z morwy indyjskiej klasyfikujemy, jako olej lekki, niekomedogenny, o zapachu delikatnym niemal niewyczuwalnym.

Olej z nasion noni ze względu na  zwiększoną zawartość kwasu linolowego oraz α-tokoferolu stosowany zewnętrznie wspomaga łagodzenie podrażnień, egzem i stanów zapalnych skóry, zapobiega wysuszeniu skóry, dba o jej właściwe nawilżenie i jędrność. Dedykowany jest cerze delikatnej i wrażliwej.

 

Stosowanie.

Olej można stosować bezpośrednio na skórę, zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%.

 

Przechowywanie.

Optymalna temperatura przechowywania to 15-20 oC, chronić przed ekspozycją na światło słoneczne.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl