Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Glukoza/Dextroza 1kg
Glukoza/Dextroza 1kg
6,56 zł
Sól Morska Drobna 1kg Agnex
Sól Morska Drobna 1kg Agnex
4,99 zł
szt.
Mydło Kastylijskie Siarka i Tlenek Cynku 100g
Mydło Kastylijskie Siarka i Tlenek Cynku 100g
10,79 zł
Olej rzepakowy zimnotłoczony 1l Vivio
Olej rzepakowy zimnotłoczony 1l Vivio
9,99 zł
Kurkuma mielona 100g Vivio
Kurkuma mielona 100g Vivio
3,29 zł
szt.
Olej z czarnuszki zimnotłoczony 50ml Granum
Olej z czarnuszki zimnotłoczony 50ml Granum
10,89 zł
Dzika Róża Skórka 75g ART
Dzika Róża Skórka 75g ART
3,99 zł
szt.

Betaina Kokosowa Kokoamidopropylobetaina Właściwości Pianotwórcze 1kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 5 dni
Cena: 21,00 zł 21.00
ilość szt.
Zyskujesz 21 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: KOMPLET-37
Pin It

Opis

Kokoamidopropylobetaina jest amfoterycznym surfaktantem wytwarzanym na bazie oleju kokosowego. Kompatybilna z innymi kationowymi, anionowymi i niejonowymi środkami powierzchniowo czynnymi. Może być stosowana w szerokim zakresie pH i twardej wodzie.

  • Pomaga wytwarzać gęstą, stabilną pianę.
  • W odżywkach do włosów używany jest jako zagęszczacz i środek antystatyczny.
  • Ma zdolności emulgujące i nawilżające, z tego względu jest często stosowany w olejkach i innych produktach do kąpieli.

Posiada działanie bakteriobójcze i antyseptyczne, dzięki czemu znajduje na przykład zastosowanie w produktach higieny osobistej czy jako łagodny składnik dezynfekujący w produktach do golenia lub peelingu.

Kokoamidopropylobetaina może być używana samodzielnie, jako jedyny detergent ale szampon do włosów tylko na bazie tej substancji będzie miał mniejsze właściwości myjące. Dlatego kokoamidopropylobetainę lepiej łączyć na przykład z glukozydem decylowym, które razem dadzą bardzo dobre właściwości myjące i znakomitą pianę.

Zalecane użycie – 4 do 40%.

 

CO ZNAJDUJE SIĘ NA ETYKIECIE:

H318 Powoduje poważne uszkodzenie oczu.     
H412 Działa szkodliwie na organizmy wodne, powodując długotrwałe skutki. 
P273 Unikać uwolnienia do środowiska.  
P280 Stosować rękawice ochronne/ochronę oczu. 
P305+351+338 W PRZYPADKU DOSTANIA SIĘ DO OCZU: Ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. 
Wyjąć soczewki kontaktowe, jeżeli są i można je łatwo usunąć. Nadal płukać.     
P310 Natychmiast skontaktować się z OŚRODKIEM ZATRUĆ lub lekarzem.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

14 sierpnia 2019

Produkt ok, spełnia swoje zadanie. Dodałam do szamponu ziołowego.

Bestsellery
Pudełko apteczne 75ml
Pudełko apteczne 75ml
1,05 zł
szt.
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
Butelka z zamknięciem typu dzióbek 100ml
0,69 zł
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
Butelka z atomizerem 100ml plastikowa
1,39 zł
szt.
Pudełko apteczne 100ml
Pudełko apteczne 100ml
1,39 zł
szt.
Pudełko apteczne 150ml
Pudełko apteczne 150ml
1,47 zł
szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
Knot do świec powlekane 6/100-10szt.
1,45 zł
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 100g do maści ZSK
15,99 zł
szt.
Masło Shea Nierafinowane 500g (0,5kg) Karite ZSK
Masło Shea Nierafinowane 500g (0,5kg) Karite ZSK
24,00 zł
Siarczan Magnezu (Sól Epsom) 1kg Stanlab
Siarczan Magnezu (Sól Epsom) 1kg Stanlab
9,99 zł
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
Lanolina bezwodna 250g do maści ZSK
34,00 zł
szt.
Soda Oczyszczona 1kg Trzy Ziarna
Soda Oczyszczona 1kg Trzy Ziarna
4,99 zł
szt.
Słoik aluminiowy  na krem i maść 15ml
Słoik aluminiowy na krem i maść 15ml
2,29 zł
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
Olej Rycynowy Rafinowany 100ml Bioleev
13,99 zł 13,94 zł
szt.
Wosk sojowy do świec i masażu 500g
Wosk sojowy do świec i masażu 500g
19,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl