Producenci
Receptury i przepisy

PEG-7 Glyceryl Cocoate Stabilizator Emulsji 200ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,90 zł
  (1 l = 149,50 zł )

Cena regularna:

29.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt
Zyskujesz 29 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 2.75
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385900928

Opis

Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych informacji  dostępnych z internetu i w literatury.

PEG-7 to związek chemiczny z grupy polietylenoglikoli, który powstaje poprzez reakcję etylenu tlenku z etanolem i wodą. W wyniku tej reakcji powstaje polietylenoglikol o średniej masie cząsteczkowej około 350. PEG-7 ma kilka ważnych właściwości, które sprawiają, że jest często stosowany w przemyśle kosmetycznym.

CAS: 68201-46-7

INCI: PEG-7 Glyceryl Cocoate

Funkcja w kosmetyku

Emulgator - PEG-7 jest zdolny do mieszania substancji o różnej polarności, co czyni go dobrym emulgatorem, który pozwala na połączenie wody i oleju w jednym produkcie.

  • Substancja wiążąca wodę -pomaga w zatrzymywaniu wody w kosmetyku, co pozwala na lepsze nawilżenie skóry.

  • Środek zmiękczający - zmiękcza i wygładza skórę, dzięki czemu kosmetyk łatwiej się aplikuje i szybciej się wchłania.

  • Substancja nośna - PEG-7 może pomóc w rozpuszczaniu innych składników w kosmetyku i przenoszeniu ich na skórę.

  • Stabilizator-Stabilizacja i poprawa wyglądu piany. Jako koemulgator wspomaga również działanie głównego emulgatora, który warunkuje powstawanie emulsji, poprzez połączenie fazy wodnej i olejowej.

 

Sugerowanie stężenie:

PEG-7 Glyceryl Cocoate jest substancją używaną przede wszystkim w kosmetykach myjących, które nie pozostają na skórze, ale są spłukiwane. W produktach spłukiwanych nie powoduje żadnych efektów ubocznych takich jak podrażnienia.

Stężenie PEG-7 w kosmetykach zależy od rodzaju kosmetyku i jego przeznaczenia. Zazwyczaj stosowane stężenie PEG-7 w kosmetykach wynosi od 0,1% do 5%.

  • W przypadku kosmetyków nawilżających, takich jak kremy do twarzy czy balsamy do ciała, stężenie PEG-7 zwykle wynosi od 1% do 3%.

  • W produktach do mycia, takich jak żele pod prysznic czy szampony, stężenie PEG-7 może być nieco wyższe i wynosić od 3% do 5%.

 

Zalety produktu:

  • uniwersalny, efektywny emolient i środek kondycjonujący w kosmetykach zmywalnych,

  • kompatybilność i synergizm działania z surfaktantami anionowymi i amfoterycznymi,

  • jest koemulgatorem wspomagającym emulgator odpowiedzialny za wytworzenie emulsji,

  • stabilizuje emulsje typu olej w wodzie (o/w),

  • jest biodegradowalny oraz dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe,

 

PEG-7, czyli polietylenoglikol-7, jest składnikiem stosowanym w wielu kosmetykach ze względu na swoje właściwości jako emulgator, substancja wiążąca wodę i środek kondycjonujący. Poniżej przedstawiam kilka przykładów kosmetyków, w których może być stosowany PEG-7:

  • Szampony i odżywki do włosów: PEG-7 często występuje w produktach do pielęgnacji włosów jako substancja kondycjonująca, która pomaga zmiękczyć i nawilżyć włosy.

  • Mydła i żele pod prysznic: PEG-7 może być stosowany jako emulgator, który pomaga połączyć olejki eteryczne lub inne substancje z wodą, tworząc jednolitą konsystencję.

  • Kremy nawilżające i balsamy: PEG-7 może być używany jako substancja wiążąca wodę, pomagając zatrzymać wilgoć w skórze i zapewniając nawilżenie.

  • Produkty do pielęgnacji twarzy, takie jak toniki i płyny micelarne: PEG-7 może być obecny w takich produktach jako emulgator, który pomaga usunąć zanieczyszczenia i makijaż.

Chcesz zrobić olejek myjący z naszym zestawem? KLIKNIJ TUTAJ

 

Przepisy z PEG-7

Bezpieczeństwo

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Produkt dnia
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml  Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml Chmara Blend Data 31.08.2026

7,43 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 8,42 zł
szt
Promocje
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026
Proszek z orzechów Shikakai 100 g Indus Valley Data 08.2026

10,45 zł

Cena regularna: 20,90 zł

Najniższa cena: 20,90 zł
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026

17,94 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026

5,95 zł

Cena regularna: 11,90 zł

Najniższa cena: 7,14 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 50ml

7,74 zł

Cena regularna: 12,90 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml
Blend Glicerynowy Arnika, Rumianek, Chmiel, dziewanna, bratek, jasnota, tymianek, łopian, oman, 150ml

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 29,90 zł
szt
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026
Ficyna (SpecPure Ficin) 10g Esent Data 07.2026

0,28 zł

Cena regularna: 27,90 zł

Najniższa cena: 1,40 zł
Masło Kokum 1kg Chmara Blend
Masło Kokum 1kg Chmara Blend

77,00 zł

Cena regularna: 110,00 zł

Najniższa cena: 89,00 zł
szt
Masło Kokum 200g  Chmara Blend
Masło Kokum 200g Chmara Blend

32,13 zł

Cena regularna: 45,90 zł

Najniższa cena: 23,90 zł
szt
Masło Kokum 100g  Chmara Blend
Masło Kokum 100g Chmara Blend

20,93 zł

Cena regularna: 29,90 zł

Najniższa cena: 17,90 zł
szt
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab
Dwutlenek Ceru 100g Stanlab

6,71 zł

Cena regularna: 9,59 zł

Najniższa cena: 9,59 zł
szt
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend

8,19 zł

Cena regularna: 27,30 zł

Najniższa cena: 27,30 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend
Ekstrakt Olejowy z Kurkumy (Macerat) 150ml Chmara Blend

8,80 zł

Cena regularna: 22,00 zł

Najniższa cena: 15,40 zł
szt
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt olejowy z Bluszczu (Macerat) 200ml Chmara Blend Data 31.08.2026

29,24 zł

Cena regularna: 38,99 zł

Najniższa cena: 33,14 zł
szt
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml  Chmara Blend Data 31.08.2026
Ekstrakt Olejowy z Bluszczu (Macerat) 50ml Chmara Blend Data 31.08.2026

7,43 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 8,42 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 20kg Zrób Swój Kosmetyk Data 18.07.2026

26,00 zł

Cena regularna: 260,00 zł

Najniższa cena: 52,00 zł
szt
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026
Olej palmowy rafinowany 1kg Data 18.07.2026

5,38 zł

Cena regularna: 26,90 zł

Najniższa cena: 10,76 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl