Dodaj Dowolną Świece Sojową, do koszyka zakupowego, WPISZ KOD: WOSK i ciesz się zakupami -10% w dół

Ekstrakt olejowy z płatków róży do cery suchej, dojrzałej i naczynkowej 50ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 13,90 zł 13.90
ilość szt.
Zyskujesz 13 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385904940
Pin It

Opis

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil and Rosa Damascena Flowers extract

Macerat z płatków róży firmy Zrób Swój Kosmetyk powstał w wyniku maceracji kwiatów róży w oleju słonecznikowym. Polecany jest do stosowania na skórę suchą, dojrzałą oraz naczynkową. Pomaga także w niwelowaniu zmarszczek, ponieważ wzmacnia on barierę lipidową skóry i opóźniając jej starzenie. Płatki róży zawierają między innymi: witaminę C, witaminy z grupy B, karoten oraz witaminę K.



Pochodzenie i otrzymywanie maceratu z płatków róży:

Na świecie istnieje ponad 18 tysięcy gatunków róż. Za najpiękniej pachnącą uważa się róże damasceńską. Najlepsze plantacje znajdują się w Bułgarii a dokładnie w tak zwanej Dolinie Róż, która posada dogodne warunki na jej uprawę. Płatki zbiera się ręcznie od połowy maja. Zbiera się je wczesnym rankiem, kiedy to pączki nie są jeszcze rozwinięte. Na jeden litr destylatu olejku potrzeba aż trzy tysiące kilogramów płatków róży.



Skład chemiczny maceratu z płatków róży:

Olej słonecznikowy, który występuje w tym maceracie posiada wiele kwasów tłuszczowych, które występują także w naszym sebum. Dzięki czemu chronią cerę przed utratą wody. Macerat z płatków róży jest tak zwaną bombą witaminową. Przede wszystkim ma dużą zawartość witaminy C. Oprócz tego w jej składzie znajdziemy także witaminy z grupy B, witaminę A, K oraz P. Zawiera także pektyny, garniki oraz małą ilość olejku eterycznego.



Właściwości maceratu z płatków róży:

Bogactwo witaminy E i C

Macerat z płatków róży posiada witaminę E i C, które są naturalnymi przeciwutleniaczami. Dzięki temu skóra uzyskuje młodszy wygląd na dłużej. Ponadto witamina C ma właściwości rozświetlające, dzięki czemu skóra staje się jaśniejsza. Jest świetnym rozwiązaniem w walce z przebarwieniami słonecznymi oraz potrądzikowymi.

Witaminy z grypy B

W płatkach róży znajdują się również witaminy z grupy B, które przyspieszają regenerację skóry. Cera staje się gładka oraz pozbawiona nadmiernego zrogowacenia.

Działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie

Macerat z róży pomaga na opuchniętą i zaczerwienioną skórę. Dodatkowo warto go stosować w leczeniu trądziku, ponieważ pomaga w regulacji ludzkiego sebum.

 

Działanie kosmetyczne składników zawartych w maceracie z płatków róży:

  • nawilża skórę

  • zwalcza wolne rodniki

  • zmniejsza zaczerwienienie

  • działa regenerująco

  • wzmacnia naczynka krwionośne

  • wygładza skórę

  • odżywia komórki skóry

  • poprawia elastyczność skóry

  • wzmacnia barierę lipidową naskórka


Postać oleju z płatków róży:

  • płynny olej o żółtym kolorze

Sugerowanie stężenie: 5-100%

Dla lepszego efektu najlepiej stosować go na wcześniej zwilżoną skórę dowolnym kwiatowym hydrolatem. Pozwoli to nie tylko na łatwiejsze rozprowadzenie maceratu, ale także polepszy jego wchłanianie. Najlepsze efekty uzyskuje się przy regularnym stosowaniu – minimum raz dziennie.

Jak można stosować w domowych kosmetykach?

Pielęgnacyjny olejek po kąpieli

Macerat z płatków róży stosuj zaraz po kąpieli, na wilgotną jeszcze skórę. Dzięki czemu uzyskasz najlepszy efekt wygładzonej skóry.

Olejowanie włosów

Wmasuj macerat w skórę głowy oraz rozprowadź po włosach i nałóż czepek. Po około godzinie spłucz włosy oraz je umyj. Regularne stosowanie odżywi szorstkie przesuszone i zniszczone włosy. 

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl