Kwas Hialuronowy roztwór 4% pojemność 30 ml Esent

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 22,90 zł 22.90
ilość szt.
Zyskujesz 22 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Esent
Kod produktu: 5902574357311
Pin It

Opis

Kwas hialuronowy 4% kosmetyczny

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Wodny roztwór hialuronianu sodu 4%
INCL : Aqua, Sodium  Hyaluronate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Numer CAS  9067-32-7, 7732-18-5, 84775-94-0
Numer EINECS  232-678-0, 283-918-6

Zastosowano układ konserwujący : Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

Kwas hiularonowy jest naturalnym składnikiem we wszystkich tkankach organizmu człowieka. Stanowi do 50% objętości skóry. Odpowiada za zdolność skóry do wiązania wody, a co za tym idzie za jej wytrzymałość, elastyczność... jednym słowem piękny wygląd. Wraz z wiekiem zawartość kwasu hialuronowego w skórze spada, co prowadzi do jej osłabienia i powstawania zmarszczek.

Kwas hialuronowy 4% jest bardzo często stosowany w balsamach, kremach do twarzy itp. Niestety dodawany jest w niewielkich ilościach, przez co jego działanie jest bardzo ograniczone. Kwas hialuronowy 4% z naszej oferty ma konsystencję żelu.

Właściwości kwasu hialuronowego 4%

W kosmetykach występują dwa główne rodzaje kwasu hialuronowego: wielkocząsteczkowy oraz mało - ultra mało cząsteczkowy. Sprzedawany przez nas kwas hialuronowy 4% jest połączeniem wielko i ultra mało cząsteczkowego. Dzięki temu doskonale się wchłania i dociera zarówno do powierzchniowej warstwy skóry, jak i do jej głębszych warstw, zachowując maksymalną zdolność wiązania wody w skórze.

Sprzedawany przez nas roztwór kwasu hialuronowego jest przygotowywany w środowisku antyseptycznym i pakowany w opakowanie całkowicie obojętne dla kwasu. Kwas hialuronowy jest produktem biobiozgodnym.

Zastosowanie kwasu hialuronowego 4%

Zastosowanie kwasu hialuronowego 4% roztworu jest bardzo szerokie, może być wykorzystywany jako dodatek do  kremów, olejków, balsamów, może też być bazą, lub dodatkiem do wielu formuł kosmetycznych. Należy pamiętać, że jest to maksymalne stężenie kwasu hialuronowego w kosmetyce, dlatego może powodować przejściowe zaczerwienienie lub pieczenie (w przypadku zbyt dużego dyskomfortu działanie kwasu można w każdej chwili przerwać, przemywając go wodą), za to efekt widoczny jest już po pierwszym użyciu.

Łącząc go z olejkami kosmetycznymi otrzymujemy świetne serum do twarzy.

Stosowany w produktach do włosów zaskakująco szybko i skutecznie wzmacnia włosy (farbowane) i przeciwdziała rozdwajaniu się końcówek. W przypadku stosowania na włosy, najprostsza formuła: rozcieńczyć wodą lub dodać bezpośrednio do odżywki do włosów.

Informacje chemiczne o HA:

Kwas wielkocząsteczkowy (HMW/MSDS) ma masę molową 1.28 MDa

Kwas ultra małocząsteczkowy (ULMW/MSDS) ma masę molową 5,45 KDa

Kwas hialuronowy – glikozoaminoglikan (rodzaj polisacharydu), który występuje we wszystkich organizmach żywych i należy do najliczniejszej grupy związków mających identyczną budowę chemiczną tak u bakterii, jak i człowieka. Kwas hialuronowy jest biopolimerem, w którym występują naprzemiennie mery kwasu D-glukuronowego i N-acetylo-D-glukozaminy połączone wiązaniami β(1→4) i β(1→3) glikozydowymi. Preparat konserwowany :

Leuconostoc/Radih Root Ferment Filtrate

INCI: Aqua, Sodium  Hyaluronate  

Informacje  o przechowywaniu.

Kwas hialuronowy 4% wyprodukowany w EU (Czechy/Polska).  Przechowywać w lodówce, nie zamrażając!!!

Przykładowy przepis z kwasem hialuronowym 4%:

Zrób swoją różaną maseczkę z kwasem hialuronowym! 
 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl