Producenci
Receptury i przepisy

Olejek eteryczny Lawendowy 50ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: brak towaru
Cena: 26,90 zł 26.90
ilość szt.
Zyskujesz 26 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385904421
Pin It

Opis

INCI : Lavandula Angustifolia Flower Oil

Olejek eteryczny lawendowy pozyskiwany ze świeżych kwiatów lawendy lekarskiej. Olejek lawendowy ma słodki, lekki kwiatowy zapach. Lawenda znana jest ze swoich zdolności łagodzących napięcie, stres, działanie przeciwbólowe, Olejek z lawendy stosowany jest jako środek balansujący emocje, łagodząc stany depresyjne.

Kraj pochodzenia: Francja

Kolor: bezbarwny po jasno-żółty

Olejek eteryczny lawendowy wykazuje działanie:

  • odprężające, kojące, zwalcza stres,
  • zmniejsza produkcję łoju,
  • wpływa korzystniej na cerę przyspieszając gojenie i regenerację skóry.
  • zabija bakterie, które powodują infekcje skórną.
  • odstrasza mole, owady,
  • łagodzi skutki ukąszeń.

Maksymalne stężenie olejku lawendowego dopuszczalnego w kosmetykach według dokumentu IFRA z 49 poprawką:

  • dezodoranty: 2: 5,5%
  • balsamy i kremy do ciała: 10%
  • kremy do twarzy: 10%
  • kremy do rąk: 10%
  • kosmetyki do pielęgnacji skóry dziecięcej: 8,7%
  • Żele do mycia ciała, mydło w kostce, mydło w płynie, szampony: 10%

Olejek eteryczny lawendowy - zastosowanie

  • Zrób swój naturalny odstraszacz moli. Na zawieszkę np. Kartonową dodaj kilka kropelek lawendy i włoż do szafy.
  • Kremy na trądzik - Olejek lawendowy ma działanie bakteriobójcze, zmniejszające wydzielanie łoju, ponadto przyspiesza regenerację zmian potrądzikowych i zmniejsza naczynka i zaczerwienienia.
  • działanie antycellulitowe i ujędrniające - wystarczy dodać parę kropli do balsamu lub kremu do ciała,
  • pomaga na ukąszenia po owadach oraz swędzenie skóry.

Olejek eteryczny lawendowy tworzy dobre kompozycje zapachowe z olejkiem:

  • Cytrynowym , cedrowym, cyprysowym, eukaliptusowym, grejpfrutowym, z drzew herbacianego, kminkowym, rozmarynowym, kminkowym, miętowym

Przeciwskazania:

  • Należy unikać kontaktu z oczami. Nie stosować wewnętrznie (doustnie). Nie stosuj bezpośrednio na cerę.

Przechowywanie olejku eterycznego lawendowego:

  • Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Jak ogólnie stosować olejki eteryczne:

  • Do kąpieli – 3-6 kropli do wanny napełnionej ciepłą wodą

  • Do masażu – 2 krople olejku eterycznego na łyżkę olejku do masażu

  • Do aromatyzacji pomieszczeń – przez nawilżacze i rozpylacze (5 kropli na 1 litr wody)

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl