Producenci

Witamina E Octan Tokoferolu 200ml Zrób Swój Kosmetyk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 - 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 43,99 zł 43.99
ilość szt.
Zyskujesz 43 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: ZróbSwójKosmetyk
Kod produktu: 5902385900577
Pin It

Opis

Witamina E, zwana witaminą młodości i witalności skóry, ma na nią ogromny wpływ. Regeneruje, wzmacnia, chroni, odbudowuje warstwę naskórka. Jest idealna w czasie rekonwalescencji po oparzeniach, trudno gojących się ranach, na skórę zajętą zmarszczkami, szarą, zmęczoną, małą jędrną.

To produkt wysoce skoncentrowany, po pierwszym użyciu widać efekty. Witamina E nie jest rozcieńczona, dlatego powinna być stosowana z umiarem, maksymalne stężenie  w oleju bazowym 10%. Polecamy szczególnie aplikować na zniszczoną skórę dłoni, stóp, łokci czy twarzy. Wystarczy 1-2 razy w tygodniu.

  

Jak stosować

Witamina E, którą oferujemy jest surowcem kosmetycznym, nierozcieńczonym tzw. octanem tokoferolu. Należy ją stosować wyłącznie zewnętrznie, tylko w połączeniu z produktem kosmetycznym do twarzy, ciała i włosów. Można zatem dodawać ją w odpowiedniej proporcji do olejków, kremów, mleczek, balsamów czy masek do włosów.

Proporcje - do 10% udziału w kosmetyku, płaska łyżeczka 5 ml waży 4.8 g, na miejsca bardzo zniszczone, wymagające silnej regeneracji.

Witaminę w odpowiedniej ilości najlepiej dodać do ulubionego olejku, kremu, balsamu i wymieszać.

Taki olejek z witaminą E stanie się naturalnym, przeciwzmarszczkowym i uelastyczniającym serum do twarzy. Witamina E dodatkowo przedłuży jego trwałość.

 

Działanie przeciw starzeniowe wit. E
Witamina E w kosmetykach hamuje procesy starzenia się skóry, związane z niszczącym działaniem aktywnych form tlenu (wolne rodniki). Tokoferol działając na komórki naskórka bierze udział w usuwaniu zewnętrznych objawów starzenia skóry. Działa jako ''zmiatacz wolnych rodników'', których powstawanie jest w dużej mierze indukowane promieniowaniem UV, chroniąc w ten sposób skórę przed przedwczesnym starzeniem. Nanoszone zewnętrznie preparaty o wysokiej zawartości witaminy E wnikają głęboko w wierzchnią, rogową warstwę skóry. 

Witamina E, również wpływa na poprawę działania naturalnego enzymu - dysmutazy nadtlenkowej. Enzym ten jest odpowiedzialny za ochronę komórek przed reaktywnymi cząsteczkami tlenu, jednak pod wpływem promieniowania UV jego działanie zostaje osłabione, czemu skutecznie przeciwdziała witamina E, a zwłaszcza jej postać estrowa octan alfa-tokoferolu.
 
Chroni ona również skórę przed poparzeniem słonecznym, wywołanym promieniowaniem UVB. Przy miejscowym zastosowaniu alfa-tokoferolu lub octanu alfa-tokoferolu typowe objawy poparzenia skóry promieniowaniem UVB, czyli rumień, obrzęki i nadmierna wrażliwość występują w znacznie mniejszym stopniu, ulegają zmniejszeniu nawet o 40-50 %. Dlatego witaminy E powinna być dodawana do preparatów przeciwsłonecznych chroniących przed promieniami UV. Regularne stosowanie preparatów pielęgnacyjnych skórę zawierających witaminę E, pozwala zredukować ilość komórek, które zostały uszkodzone promieniami słonecznymi.

 

Właściwości przeciwzapalne
Witamina E ma działanie przeciwzapalne, przyspiesza gojenie się ran, wpływając efektywnie na odtwarzanie się nowej tkanki. Ponadto chroni ona przed wysuszeniem oraz osłabieniem elastyczności naskórka. Witamina E, wywierając działanie ochronne na lipidy błon komórkowych podwyższa zdolność wiązania wody przez skórę.

Skóra przebarwiona
Wit. E zmniejsza przebarwienia skóry, pojawiające się u starszych osób. Rozjaśnia, koi, redukuje zmiany już po krótkim okresie stosowania.

Gęstość octanu witaminy E - 0.96 g/ml

INCI: Tocopheryl Acetate

octan DL-alfa tokoferolu
 
 
Receptury kosmetyczne z witaminą E:

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl