Skóra wrażliwa jest bardzo podatna na zaczerwienienia i podrażnienia spowodowane czynnikami zewnętrznymi. Ponadto łatwo wysycha, często swędzi i łuszczy się. Dlatego tak ważne jest, aby zapewnić jej odżywczą pielęgnację przy użyciu naturalnych kosmetyków do cery wrażliwej.
Jakie kosmetyki sprawdzą się w pielęgnacji cery wrażliwej? Sprawdź nasze produkty.
Alantoina Proszek 1kg
Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.
Dostępność: brak towaru
Alantoina 250g
Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Alantoina 500g
Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Alantoina Proszek 3kg
Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Alantoina Proszek 50g
Alantoina to wyjątkowy składnik, który zdobył uznanie w branży kosmetycznej dzięki swoim wszechstronnym właściwościom. Choć naturalnie występuje w korzeniu żywokostu lekarskiego, do produkcji kosmetyków wykorzystywana jest alantoina pochodząca z laboratoriów lub fabryk, co zapewnia stabilność i wysoką jakość.
Dostępność: brak towaru
Betaina z Buraka 100g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów. Nie należy jej mylić z betainami kokosowymi czy kokamidopropylowymi, ponieważ ma zupełnie inne właściwości i zastosowanie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Betaina z Buraka 250g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Betaina z Buraka 500g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Betaina z Buraka 50g Chmara Blend
Betaina glicynowa, pozyskiwana z buraka, to wyjątkowy aminokwas, który wyróżnia się silnym działaniem nawilżającym i ochronnym. To składnik ceniony w kosmetyce za swoje właściwości pielęgnacyjne, zarówno dla skóry, jak i włosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Bio-Propanediol (glikol rośliny) 100ml Esent
Glikol roślinny, znany również jako propanediol, to związek chemiczny pochodzenia roślinnego. Jest on wytwarzany z różnych źródeł, w tym z kukurydzy, soi, trzciny cukrowej lub rzepaku poprzez proces fermentacji. Glikol roślinny zyskuje na popularności jako zamiennik glikolu propylenowego, który jest pochodzenia petrochemicznego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 150ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend glicerynowy Len, Rumianek, Kwiat Lipy znajduje zastosowanie w szerokiej gamie kosmetyków pielęgnacyjnych i myjących. Doskonale sprawdza się w tonikach i wodach odświeżających, balsamach oraz kremach nawilżających. Może być składnikiem żeli i emulsji myjących o delikatnym charakterze, a także formuł przeznaczonych dla dzieci. Znajduje zastosowanie również w kosmetykach do pielęgnacji włosów, takich jak odżywki czy mgiełki, a także w preparatach po goleniu i po opalaniu, gdzie ceniona jest jego funkcja łagodząca.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Blend Glicerynowy Len Rumianek Kwiat Lipy 50ml Chmara Blend Data 19.09.2026
Blend glicerynowy Len, Rumianek, Kwiat Lipy znajduje zastosowanie w szerokiej gamie kosmetyków pielęgnacyjnych i myjących. Doskonale sprawdza się w tonikach i wodach odświeżających, balsamach oraz kremach nawilżających. Może być składnikiem żeli i emulsji myjących o delikatnym charakterze, a także formuł przeznaczonych dla dzieci. Znajduje zastosowanie również w kosmetykach do pielęgnacji włosów, takich jak odżywki czy mgiełki, a także w preparatach po goleniu i po opalaniu, gdzie ceniona jest jego funkcja łagodząca.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5 75% 100g Chmara Blend
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5 75% 200g Chmara Blend
D-pantenol nazywany inaczej prowitaminą B5 jest to bardzo gęsta, przezroczysta ciecz, zwana doskonale ze swoich właściwości nawilżających, łagodzący i kojących. D-pantenol przenika przez naskórek zmienia się w skórze właściwej w witaminę B5 inaczej kwas pantenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
D-pantenol Prowitamina B5, 75% 30g Chmara Blend
D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Glicerynowy z Wąkrotki Azjatyckiej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella Asiatica Extract) pozyskiwany jest z liści rośliny centelii azjatyckiej, znanej również jako gotu kola. Roślina ta rośnie w południowo-wschodniej Azji, a także na terenach Ameryki Południowej i Północnej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów i tanin, ekstrakt jest cenionym składnikiem w recepturach kosmetycznych, szczególnie w formulacjach przeznaczonych do pielęgnacji ciała i twarzy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Arniki 500ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z arniki oferowany przez Zrób Swój Kosmetyk pochodzi z suszonych kwiatów arniki górskiej, znanej również jako „słońce gór”. Ta wyjątkowa roślina, rosnąca na dużych wysokościach, charakteryzuje się silnymi właściwościami leczniczymi, które wzmacniają jej działanie przeciwzapalne, przeciwobrzękowe i przeciwbólowe.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Kadzidłowca 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z kadzidłowca (Boswellia serrata) to składnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z żywicy drzewa kadzidłowca. Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne znajduje zastosowanie jako dodatek w recepturach kosmetycznych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Kadzidłowca 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z kadzidłowca (Boswellia serrata) to składnik pochodzenia roślinnego, pozyskiwany z żywicy drzewa kadzidłowca. Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne znajduje zastosowanie jako dodatek w recepturach kosmetycznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Koniczyny Czerwonej 150ml Chmara Blend
Surowiec kosmetyczny pochodzenia roślinnego, stanowiący połączenie oleju z nasion słonecznika i ekstraktu z kwiatów koniczyny czerwonej. Przeznaczony do stosowania w recepturach kosmetyków pielęgnacyjnych, jako komponent wspierający formulacje przeznaczone m.in. do skóry wymagającej szczególnej troski.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Koniczyny Czerwonej 50ml Chmara Blend
Surowiec kosmetyczny pochodzenia roślinnego, stanowiący połączenie oleju z nasion słonecznika i ekstraktu z kwiatów koniczyny czerwonej. Przeznaczony do stosowania w recepturach kosmetyków pielęgnacyjnych, jako komponent wspierający formulacje przeznaczone m.in. do skóry wymagającej szczególnej troski
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Rumianku 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z rumianku to surowiec, który znajduje szerokie zastosowanie w formulacjach kosmetycznych z myślą o cerze wrażliwej, delikatnej, a także skłonnej do reakcji na czynniki zewnętrzne.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni










