W ofercie sklepu dostępne są rozmaite półproduktu do pielęgnacji cery z rozszerzonymi porami, które warto stosować w tworzeniu wsłanych kosmetyków to Olejowe ekstrakty z ziół (np. lawendy i ekstrakt z rozmarynu) . olej z nasion (pestek) truskawki i orzechów laskowych
Bakuchiol > 99% HPLC 5 ml - roślinny odpowiednik "Retinolu" Esent
Bakuchiol jest retinoidem botanicznym występującym w roslinie Psoralea corylifolia i Otholobium pubescens, z których wydobywany jest m.in. w procesie ekstrakcji dwutlenkiem węgla, w stanie nadkrytycznym.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Bromelaina (SpecPure BML10 -100 U/g) 10g Esent
Bromelaina to roślinny enzym proteolityczny pozyskiwany z łodyg Ananas comosus. Surowiec znajduje zastosowanie jako składnik w recepturach kosmetycznych, w szczególności w preparatach zawierających enzymy roślinne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 150ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z mięty pieprzowej jest cenionym składnikiem wykorzystywanym w przemyśle kosmetycznym w różnych formulacjach pielęgnacyjnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Ekstrakt Olejowy (Macerat) z Mięty Pieprzowej 50ml Chmara Blend
Ekstrakt olejowy z mięty pieprzowej jest cenionym składnikiem wykorzystywanym w przemyśle kosmetycznym w różnych formulacjach pielęgnacyjnych.
Dostępność: brak towaru
Ekstrakt Olejowy z Dziurawca (Macerat) 50ml Chmara Blend
Olej z dziurawca zwyczajnego - jest preparatem leczniczym otrzymanym w wyniku macerowania świeżego (nie wysuszonego) ziela dziurawca (Hypericum perforatum) w oleju roślinnym. W tym przypadku użyto do tego oleju ze słonecznika Zawiera hyperycynę - jest czerwonym barwnikiem nadając mu czerwonawą barwę.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka biała (kaolin) 200g Chmara Blend
Glinka biała jest często używana zamiast szamponu i służy jako maseczka na włosy. Jest to najdelikatniejsza glinka i najdłużej wysycha. Pochodzi z sedymentacji skał zawierających aluminium.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Czerwona 200g Chmara Blend
Glinka czerwona Illite, znana również jako glinka francuska, jest naturalnym surowcem kosmetycznym, który znajduje szerokie zastosowanie w tworzeniu różnorodnych produktów pielęgnacyjnych. Jako składnik kosmetyczny, glinka czerwona wykorzystywana jest w wielu formulacjach, które wymagają właściwości oczyszczających, regulujących oraz wzmacniający
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Niebieska 200g Chmara Blend
Glinka niebieska, znana również jako glinka błękitna, może stanowić wartościowy surowiec kosmetyczny. Wydobywana jest głównie w Rosji i Ukrainie, często z dna zbiorników wodnych, gdzie pokrywa ją solanka. Może być także pozyskiwana z głębi ziemi, zawierając wtedy znaczną ilość wulkanicznego popiołu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Niebieska 500g Chmara Blend
Glinka niebieska, znana również jako glinka błękitna, może stanowić wartościowy surowiec kosmetyczny. Wydobywana jest głównie w Rosji i Ukrainie, często z dna zbiorników wodnych, gdzie pokrywa ją solanka. Może być także pozyskiwana z głębi ziemi, zawierając wtedy znaczną ilość wulkanicznego popiołu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Różowa 200g Chmara Blend
To mieszanka glinki czerwonej i białej. Łączy to co najlepsze w tych dwóch glinkach: jest łagodna, kojąca jak glinka biała , czyni skórę gładką, złuszczając martwy naskórek i zdrowo oczyszczoną jak glinka czerwona.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Glinka Żółta 200g Chmara Blend
Francuska glinka żółta jest zalecana gdy ciało i twarz potrzebują odnowy, odżywienia.Glinka żółta to przede wszystkim regeneracja utraconej równowagi skóry.Francuska glinka żółta zawiera w sobie tlenek żelaza, Xanthoria Parietina i to powoduje że jest koloru żółtego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat Czarnej Porzeczki - organic 100 ml ECOCERT Esent
Hydrolat , a dokładniej organiczny destylat z Czarnej Porzeczki pozyskiwany jest w procesie destylacji liści i kwitów porzeczki parą wodna. Krzewy porzeczki pochodzą z ekologicznych upraw. Ma postać niemal bezbarwnego płynu o charakterystycznym ,bardzo delikatnym zapachu
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat naturalny z melisy 100ml Esent
Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Hydrolat z melisy / Melissa Water
INCL : Melissa officinalis flower/leaf/stem water
Nr CAS : 84082-61-1
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat Sosnowy 100ml Esent
Hydrolat powstały w wyniku destylacji parą wodną kory sosny nadmorskiej (Pinus pinaster). Charakteryzuje się kwaśnym odczynem (pH poniżej 4), dlatego w formulacjach zawierających delikatne składniki powinien być stosowany z zachowaniem ostrożności.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat z kwiatu pomarańczy (Neroli) 100ml Esent
Stosowany na skórę łagodzi stany zapalne, działa kojąco, zmniejsza zaczerwienienia. Chroni zwarty w skórze kolagen i elastynę przed przedwczesnym rozkładem ( czyli spowalnia oznaki starzenia ).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Hydrolat z Oczarowca Wirginijskiego 100ml Esent
Wspomaga gojenie ran i regenerację skóry, reguluje pracę gruczołów łojowych poprzez zmniejszenie produkcji sebum.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Korund do mikrodermabrazji 115 g Esent
Mikrodermabrazja jest bardzo prostym zabiegiem. Przed jej rozpoczęciem należy zmyć dokładnie makijaż. Korund rozprowadzić w , żelu do mycia twarzy, oliwce kosmetycznej bądź nie tłustym kremie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Kwas migdałowy 10 g stężenie 99,5 % Esent
Surowiec dla przemysłu chemicznego, kosmetycznego (Raw Material) Kwas Migdałowy
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Golden Nierafinowany 200ml Chmara Blend
Olej Jojoba zimnotłoczony złoty
INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Golden Nierafinowany 500ml Chmara Blend
INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Olej jojoba nierafinowany zimnotłoczony firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis . Olej jojoba w temperaturze pokojowej jest płynny o delikatnym orzechowym zapachu i bursztynowym kolorze, który w niskiej temperaturze ok 8-10C tężeje mogą pojawić się ciemniejsze przebarwienia.
Dostępność: brak towaru
Olej Jojoba Nierafinowane 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olejek Jojoba jest płynnym woskiem pozyskiwanym z zarodków drzewa Jojoba. Charakteryzuje się długą datą przydatności, gdyż jest odporny na jełczenie i wysokie temperatury.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Nierafinowany 50ml Chmara Blend
Olej jojoba nierafinowany zimnotłoczony firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z zarodków drzewa jojoba krzewu Simmondsia Chinensis .
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Rafinowany 4kg
Nierafinowany olej jojoba od firmy Zrób Swój Kosmetyk pozyskiwany jest z nasion drzewa jojoba, krzewu Simmondsia Chinensis. W temperaturze pokojowej olej ma postać płynną, z delikatnym orzechowym zapachem oraz bursztynowym kolorem. Przy niskich temperaturach, około 8-10°C, może twardnieć, a jego barwa może stać się ciemniejsza.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Olej Jojoba Rafinowany 5kg Zrób Swój Kosmetyk
Olejek Jojoba jest płynnym woskiem pozyskiwanym z zarodków drzewa Jojoba. Charakteryzuje się długą datą przydatności, gdyż jest odporny na jełczenie i wysokie temperatury.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 1 - 3 dni
Naturalne surowce na rozszerzone pory
Dostępne w sprzedaży glinki (m.in. glinka biała, czerwona czy glinka różowa) stanowią idealną półprodukt pod bazę pod maseczki oczyszczające. Odpowiednio dobrane formulacje mają właściwości złuszczające, dzięki czemu pięknie wygładzają skórę i pozostawią ją nawilżoną i lśniącą.
Z kolei witamina A (w formie retinolu) ma silne właściwości odmładzające i ściągające. w Gotowych kosmetykach delikatnie złuszcza i regeneruje naskórek, a dodatkowo pięknie ściąga skórę i widocznie zmniejsza powiększone pory.
Jak zmniejszyć rozszerzone pory?
Jak zmniejszyć rozszerzone pory? Odpowiedzią jest dobrze dobrana pielęgnacja!
Pory to naturalna część skóry — nie da się ich całkowicie pozbyć. Nie oznacza to jednak, że nie można ich widocznie zmniejszyć odpowiednią pielęgnacją.
Przyczyn pojawiania się rozszerzonych porów jest wiele; są one niezwykle różnorodne. Pory mogą się wydawać większe przez nieodpowiednią pielęgnację — np. zbyt agresywne peelingi — i nieużywanie kremu z filtrem. Negatywny wpływ na cerę ma też zbyt częste zażywanie używek, np. papierosów i alkoholu, oraz stosowanie niektórych leków (np. sterydów).
Jak zlikwidować rozszerzone pory?
Najważniejszym krokiem w zmniejszaniu powiększonych porów jest regularne i codzienne noszenie kremu z filtrem. Poza tym należy uważać, aby nie dotykać twarzy — zwłaszcza nieumytymi rękami.
Drugim podstawowym filarem pielęgnacji rozszerzonych porów jest odpowiednie oczyszczanie, złuszczanie i nawilżanie cery. Trzeba jednak pamiętać, żeby nie złuszczać jej za często — paradoksalnie może to prowadzić do zaognienia problemu. Najlepiej ograniczyć się do 2-3 razy w tygodniu. Dzięki temu skóra będzie świeża i gładka, ale uniknie się podrażnień.
Domowe sposoby na rozszerzone pory
Jak zlikwidować rozszerzone pory? Naturalnymi, sprawdzonymi sposobami.
Domowe sposoby na rozszerzone pory nie ograniczają się tylko do składników, które można znaleźć w ogródku, lodówce czy szufladzie z przyprawami. Naturalne kosmetyki na rozszerzone pory są dobrą alternatywą do sposobów domowych — zawierają w pełni naturalne składniki i ekstrakty z roślin, które można znaleźć w ogródku. Jednak substancje te zostały już zawczasu przygotowane w bezpiecznych warunkach. Kupując takie produkty, można oszczędzić czas, który zostałby poświęcony na samodzielne przygotowanie ich w domu.
Naturalna pielęgnacja rozszerzonych porów to świetny wybór dla osób ze skórą wrażliwą, którą podrażniają inne kosmetyki.










